web tv
αρχική
ΣΕΙΡΕΣ

Ο κόσμος να χαλάσει

SHARE

Δύο οικογένειες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά εντελώς, όπως είναι το άσπρο με το μαύρο! Από την μια η ευκατάστατη αστική οικογένεια των Γαλένων που έχει μια μεγάλη γαλακτοβιομηχανία και από την άλλη η λαϊκή μεσο-αστική των Κούελων που έχει μια μικρή γαλακτο-βιοτεχνία. Αυτές οι 2 οικογένειες έχουν μεταξύ τους εκτός των πολλών διαφορών και μια βεντέτα από το παρελθόν, αρκετή κόντρα και φυσικά άπλετο μίσος. Έλα όμως που το σύμπαν έχει κέφια με αποτέλεσμα τα παιδιά τους ερωτεύονται και αποφασίζουν να παντρευτούν ο κόσμος να χαλάσει!  Πλέον είναι αυτονόητο πως αυτός ο γάμος θα χαλάσει κόσμο. Ο γάμος τελικά θα γίνει -το πώς θα γίνει είναι το θέμα- αλλά οι 2 αιώνιοι εχθροί δεν τα βάζουν κάτω.  Το συμπεθεριό τους θα γίνει η αρένα των συγκρούσεων, των καμωμάτων και των παθών τους. Ποιος θα επικρατήσει τελικά; Οι Γαλένοι; Οι Κούελοι; Ή ο γάμος των παιδιών τους; 
Καθημερινοί και ιδιαίτεροι χαρακτήρες της σημερινής Κυπριακής πραγματικότητας δοσμένοι μέσα από χιούμορ με στόχο να χαλάσουν κόσμο με τις ιστορίες και το πείσμα τους.
Βύρωνας Γαλένος: (Ανδρέας Τσουρής) Ο πάτερ φαμίλιας της οικογένειας των Γαλένων. Βιομήχανος, καλός οικογενειάρχης, ο οποίος έχει πάντα κάτι να πει, εάν δεν το ξεχάσει πρώτα! Παντρεμένος με την Τούσια και έχουν 3 παιδιά. Η κόντρα του με τον Σαββή Κούελλο θα είναι μεγαλειώδης σε όλα της!
Τούσια Αποστόλου Γαλένου: (Έλενα Ευσταθίου) Η μητέρα της οικογένειας Γαλένου. Κυρία των κοσμικών κύκλων η οποία γνωρίζει όλους όσοι έχουν εξουσία και εννοείται πως το χρησιμοποιεί απροκάλυπτα. Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τα όσα έχει κατά νου αν δεν κοιμηθεί πρώτα. Η Τούσια βλέπετε πάσχει από ναρκοληψία! Δεν είναι εύκολος αντίπαλος όπως και να το δεις!
Απόστολος Γαλένος: (Χρήστος Γρηγοριάδης) Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, καθώς και το μαύρο της πρόβατο! Λόγω δυσανεξίας στην λακτόζη σιχαίνεται την οικογενειακή επιχείρηση για αυτό και οι σχέσεις του με τον πατέρα του έχουν ένταση, παράπονο και πολύ κλάμα! Κρυφά ερωτευμένος με την πρωτότοκη κόρη των Κούελων την Κορίνα αλλά αυτή η σχέση δεν θα δει εύκολα άσπρη μέρα
Πάρης Γαλένος: (Γρηγόρης Γεωργίου) Ο δεύτερος γιος, ο «καλός» γιος της οικογένειας που έκανε τα πάντα στην ζωή του με ορθολογισμό και σύνεση εκτός από τον γάμο του με την κόρη των «εχθρών». Σχετικά ζηλιάρης και τρελά ερωτευμένος αλλά μαζί με την σύζυγο του βρίσκονται στην μέση του πεδίου των μαχών.
Ιόλη Γαλένου; (Στέφανη Συμεωνίδη) Η μικρή κόρη της οικογένειας και η αδυναμία του Βύρωνα. Έξυπνο παιδί αλλά όχι κακομαθημένο. Έχει έντονη προσωπικότητα και δική της κρίση που την εκφράζει χωρίς αναστολές. Είναι ένα παιδί της ηλικίας της και της εποχής της.
Σάββας Κούελος: (Μαρίνος Χατζηβασιλείου) Ο κλασσικός λαϊκός τύπος του Κύπριου που μεγάλωσε στην ύπαιθρο: μπρουτάλ, φωνακλάς, δουλευταράς με κύρος, που λέει πάντα λάθος τα αγγλικά και παραλλάσει τις παροιμίες χωρίς όμως να το αντιληφθεί. Θα προσπαθήσει να πετύχει ότι θέλει αν δεν σταθεί εμπόδιο το panic attack που παθαίνει! Παντρεμένος με την Κατερίνα και έχει 2 κόρες και μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.
Κατερίνα Κούελου: (Έλενα Χριστοφή) Σύζυγος του Σαββή Δυναμική, εργαζόμενη, λαϊκή γυναίκα που μοιράζεται την μέρα της στο σπίτι και στο αυτοκίνητο της σχολής οδηγών που της άφησε ο πατέρας της. Οι κόντρες της με την Τούσια Γαλένου θα αφήσουν εποχή Δεν μπορεί να την θεωρούν υποδεέστερη και αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο της και είναι μείον της! 
Κορίνα Γαλένου: (Πολυξένη Σάββα) Η μεγάλη κόρη της οικογένειας Κούελλου. Είναι σπιούνα, δολοπλόκος, παμπόνηρη και ανταγωνιστική με την αδελφή της. Με τον Απόστολο θα υπάρξει μια αμοιβαία έλξη η οποία θα εκδηλωθεί με τον πιο παράλογο τρόπο, εφόσον αυτή στην αρχή είναι τσιμπημένη με τον Δημήτρη! Κατά βάθος είναι πληγωμένος άνθρωπος που δεν διαχειρίζεται την απόρριψη εύκολα
Σοφία Κούελου: (Βασιλική Παπαμιχαήλ) Η δεύτερη κόρη των Κούελων, το κοριτσάκι του μπαμπά, και η σύζυγος του Πάρη. Είναι τόσο αποφασισμένη να κάνει το δικό της για αυτό δεν λαμβάνει υπόψη την οικογενειακή εντολή και παντρεύεται τον Πάρη. Το μυαλό της δεν πάει εύκολα στο κακό για αυτό δεν αντιλαμβάνεται πότε η Κορίνα της κάνει αντιπερισπασμό.  Έχει να αντικρούσει και αυτή πολλές επιθέσεις από τις 2 πλευρές!
Στέλια Ποταμίτη: (Μαρίνα Βρόντη) Αδελφή της Κατερίνας. Ένα εκ πρώτης όψεως απαίδευτο και ρηχό αγοροκόριτσο που όλο αυτό είναι η άμυνα της. Έγινε αγοροκόριτσο για να προστατέψει την οικογένεια της όταν ήταν μικρή. Είναι προστάτης των αδυνάτων. Ειλικρινής μέχρι αηδίας για αυτό πολλές φορές γίνεται ωμή στα σχόλια της. Είναι τσιμπημένη με τον Δημήτρη αν και την διεκδικεί έντονα ο Μανώλης τον οποίο δεν θέλει ούτε να δει!
Γρηγορία Σωτηρίου: (Λουκία Μιχαήλ) Ένας λαϊκός άνθρωπος, αρκετά έξυπνη αλλά χοντροκομμένη στους τρόπους της.  Καθαρίζει καθημερινά το σπίτι των Γαλένων. Είναι η μεγάλη αδελφή του Μανώλη ο οποίος δουλεύει για τον Σάββα Κούελλο πράγμα που την βάζει συχνά μέσα στα σπίτια των 2 οικογενεών. Δεν ξέρει να οδηγεί για αυτό κάνει μάθημα οδήγησης με την Κατερίνα. Είναι ανύπανδρη αλλά γυρεύει περιστασιακά τον κατάλληλο. Μαζί με τον Μανώλη είναι ο «ενδιάμεσος χώρος» της ιστορίας!
Μανώλης Σωτηρίου: (Χάρης Κκολός) Ο Αδελφός της Γρηγορίας και υπάλληλος του Σαββή. Το κλασικό καλό λαϊκό παιδί. Πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τον καθένα. Είναι όμως λίγο «αργός». Με το που βλέπει την Στέλια τον εντυπωσιάζει και την ερωτεύεται. Είναι όμως άτσαλος στο να εκφράσει τα συναισθήματα του ή στο να κάνει φλερτ. Θα γίνει κολλητός με τον Απόστολο και αυτό θα είναι η πιο ετερόκλητη τηλεοπτική φιλία!
Δημήτρης Κακαβελάκης: (Στήβ Μιλάτος) Ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου όπου δουλεύουν η Κορίνα και η Σοφία. Πολύ όμορφος, καλότροπος και πολύ κακός στην δουλειά του. Οι πλείστες πελάτισσες του είναι ερωτευμένες μαζί του αλλά αυτός έχει μάτια μόνο για την Σοφία η οποία δεν το αντιλαμβάνεται. Μαζί του είναι ερωτευμένη η Κορίνα και το μισό καστ και αυτό τον κάνει μήλο της Έριδος σε πολλές φάσεις!  

Ηθοποιοί: Αντρέας Τσουρής, Έλενα Ευσταθίου, Έλενα Χριστοφή, Μαρίνος Χατζηβασιλείου, Χάρης Κκολός, Χρήστος Γρηγοριάδης, Μαρίνα Βρόντη, Λουκία Μουσουλιώτη, Πολυξένη Σάββα, Βασιλική Παπαμιχαήλ,
Γρηγόρης Γεωργίου, Στηβ Μιλάτος και η μικρή Στέφανη Συμεωνίδη.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Ποταμάρης
Παραγωγή: Arts & Films
Επικεφαλής ομάδας σεναρίου: Χρήστος Γρηγοριάδης
Επιμέλεια σεναρίου: Κωνσταντίνος Οδυσσέως
Διεύθυνση Παραγωγής: Θουκής Θουκή

Σειρές

ΗΛΙΟΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:30