ΑΚΕΛ για Παιδεία: Παρουσίαση των προεκλογικών θέσεων και προτάσεων του κόμματος [ΒΙΝΤΕΟ]

Με νέα δριμία επίθεση κατά Κυβέρνησης και Πινδάρου, αυτή τη φορά στο τομέα της παιδείας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, παρουσίασε το πρωί τις προεκλογικές θέσεις και προτάσεις του κόμματος του για την παιδεία.

Πυρά κατά Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ για πισωγύρισμα της παιδείας εξαπέλυσε το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματος του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για την παιδεία.

«Η κοινωνία ολόκληρη σήμερα κατανοεί ότι η διακυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ έχει πληγώσει το δημόσιο σχολείο και έχει οδηγήσει την παιδεία μας πολύ πίσω.  Η εφαρμογή οικονομίστικων νεοφιλελεύθερων μέτρων στο χώρο της παιδείας έχουν αποδυναμώσει τη δημόσια εκπαίδευση και την έχουν πάρει χρόνια πίσω», δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού.

Η πανδημία πρόσθεσε ξεσκέπασε όλες τις μεγάλες αδυναμίες οδηγώντας σε πρωτόγνωρα για την κοινωνία μας φαινόμενα, όπου κατά κατήγγειλε παιδιά αποκλείονται για μεγάλο χρόνο από την εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στην τεχνολογία, παιδιά με αναπηρία διώχνονται από τα σχολεία, ενώ σχολεία μένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και όλα αυτά όπως είπε με κύριο χαρακτηριστικό την προχειρότητα και η έλλειψη προγραμματισμού.

«Αν θέλουμε λοιπόν να αλλάξουμε την κοινωνία μας προς το καλύτερο πρέπει να αλλάξουμε πρώτα την παιδεία μας προς το καλύτερο», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, οι προτεραιότητες του κόμματος αφορούν τον εκσυγχρονισμό της ειδικής εκπαίδευσης με τη διαμόρφωση νέας, σύγχρονης, ανθρωποκεντρικής νομοθεσίας για ενίσχυση των ειδικών σχολείων και των ειδικών μονάδων στα σχολεία, για την ουσιαστική ενσωμάτωση των παιδιών με αναπηρία στο σχολείο, τη διαμόρφωση του ολοήμερου υποχρεωτικού σχολείου και την επέκτασή του στη μέση εκπαίδευση, καθώς και την κατάργηση του παράνομου θεσμού της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση.

Στις προτάσεις του ΑΚΕΛ περιλαμβάνεται επίσης η αύξηση των κονδυλίων για την έρευνα και η κάλυψη όλων των επιστημονικών αντικειμένων.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.