ΥΠΕΣ: Διεθνείς προσφορές για το τεμάχιο στη Γεροσκήπου

 Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ξεκαθάρισε σήμερα πως η παραχώρηση με ανάθεση του τεμαχίου στη Γεροσκήπου για το οποίο υπήρξε ενδιαφέρον από Ούγγρο επενδυτή, θα γίνει στη βάση διεθνούς διαγωνισμού προσφορών όπως προνοεί η νομοθεσία και οι ευρωπαϊκές οδηγίες.
 
Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Εσωτερικών μετά από σύσκεψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ερωτηθείς αναφορικά με δημοσιεύματα για την αξιοποίηση κρατικής ιδιοκτησίας στη Γεροσκήπου και κατά πόσο «το κράτος έχει χαρίσει ή όχι τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία στην Εκκλησία» ο κ. Χάσικος ανέφερε πως δεν θα ήταν υπερβολή να πει ότι «και μέσα από τον ημερήσιο Τύπο αναπτύσσεται παραπληροφόρηση γύρω από το συγκεκριμένο τεμάχιο και ποιος τελικά θα πάρει το τεμάχιο αν τελικά το πάρει».
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προχωρήσει στη βάση ευρωπαϊκών οδηγιών αλλά και της νομοθεσίας σε προκήρυξη διεθνών προσφορών.
 
«Σε κανένα δηλαδή, και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό, δεν έχει παραχωρηθεί με ανάθεση το συγκεκριμένο τεμάχιο» είπε.
 
«Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προχωρούμε σε διαδικασία προσφορών και θα διαφανεί τελικά κατά πόσο αυτοί που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον θα παραμείνουν ενδιαφερόμενοι μέχρι το τέλος ή κατά πόσο κάποιοι άλλοι θα ενδιαφερθούν και τελικά θα επιλεγούν και θα τους παραχωρηθεί έναντι ενοικίου αυτό το τεμάχιο» συμπλήρωσε.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο ο ίδιος έχει συναντηθεί με τον Ούγγρο επενδυτή που επέδειξε αρχικά ενδιαφέρον, ο κ. Χάσικος απάντησε πως έγινε μια συνάντηση «λόγω του μεγέθους της ανάπτυξης» που επιθυμεί να πραγματοποιήσει και κατά την οποία ο επενδυτής κατέθεσε τις απόψεις του.
 
«Τίποτε πέραν τούτου. Δηλαδή, είναι και αυτός ένας από τους ενδιαφερόμενους για το συγκεκριμένο τεμάχιο, εάν και εφόσον, βεβαίως, τηρεί όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στα πλαίσια της διαδικασίας των προσφορών» πρόσθεσε.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.