Ο Πρόεδρος ζήτησε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

Του Γιάννη Σελινόπουλου
 
Έως τα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκαθαριστεί εάν θα αλλάξει το είδος καυσίμων που χρησιμοποιεί η Αρχή Ηλεκτρισμού, και συνεπακόλουθα θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος, δήλωσε το πρωί στο Προεδρικό ο πρόεδρος της ΑΗΚ, Όθωνας Θεοδούλου. Επέδωσε την ετήσια έκθεση της ΑΗΚ για το 2013 στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος εξέφρασε ελπίδα για μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως «Θέλω να ελπίζω ότι θα ακούσω και κανένα ευχάριστο όσον αφορά τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος».
 
Ο πρόεδρος της ΑΗΚ εξήγησε ότι είναι σε εξέλιξη από τη ΔΕΦΑ η λεγόμενη ενδιάμεση λύση για προμήθεια φυσικού αερίου, και ότι από τα αποτελέσματα της προσπάθειας εξασφάλισης φυσικού αερίου και το ύψος της τιμής, θα εξαρτηθεί και η προοπτική για εξασφάλιση φθηνής ενέργειας.
 
Ο πρόεδρος της ΑΗΚ, Όθωνας Θεοδούλου δήλωσε ότι «Μέχρι τέλος του μήνα θα γνωρίζουμε εάν θα υπάρχει προοπτική για κατάληξη μέσω της ενδιάμεσης λύσης. Ελπίδα και επιδίωξή μας είναι να υπάρξει μείωση των τιμών».
 
Για να προσθέσει ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η επαφή με τους τρεις επιτυχόντες προσφοροδότες για το οικονομικό κομμάτι της προσφοράς.
 
Τον πρόεδρο της ΑΗΚ συνόδευαν στο Προεδρικό Μέγαρο η Αντιπρόεδρος της ΑΗΚ, Δήμητρα Καραντώκη, ο Γενικός Διευθυντής, Στέλιος Στυλιανού και ο Διευθυντής Παραγωγής, Αντώνης Πατσαλής.
 
Νωρίτερα
 
Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα υπάρχει προοπτική για κατάληξη στο θέμα της ενδιάμεσης λύσης για προμήθεια φυσικού αερίου, η οποία ενδέχεται να φέρει και μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΗΚ Όθωνας Θεοδούλου, η μείωση στην τιμή του ρεύματος είναι στενά συνυφασμένη με το είδος των καυσίμων που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την αιγίδα και ιδιοκτησία της ΔΕΦΑ, η λεγόμενη ενδιάμεση λύση για προμήθεια φυσικού αερίου και από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας που κάνει η ΔΕΦΑ για εξασφάλιση φυσικού αερίου και από το ύψος της τιμής του, θα εξαρτηθεί και η προοπτική για εξασφάλιση φθηνής ενέργειας.
 
Ο κ. Θεοδούλου μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία του επέδωσε την ετήσια έκθεση της ΑΗΚ για το 2013.
 
ΠτΔ: Ελπίζω να ακούσω για μείωση στην τιμή του ρεύματος 
 
Στη διάρκεια της επίδοσης της ετήσιας έκθεσης της ΑΗΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξει μείωση της τιμής του ρεύματος.“Θέλω να ελπίζω ότι θα ακούσω και κανένα ευχάριστο όσον αφορά τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος” είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Πρόεδρο της ΑΗΚ.
 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΑΗΚ είπε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η επαφή με τους τρεις επιτυχόντες προσφοροδότες σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι τις προσφοράς για την ενδιάμεση λύση και πρόσθεσε ότι αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Μέχρι τέλος του μήνα, είπε, θα γνωρίζουμε εάν θα υπάρχει προοπτική για κατάληξη μέσω της ενδιάμεσης λύσης.
 
Ελπίδα και επιδίωξή μας, πρόσθεσε ο κ. Θεοδούλου, είναι να υπάρξει μείωση των τιμών.
 
Ο κ. Θεοδούλου ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε για τις “τρέχουσες σοβαρές εξελίξεις στον οργανισμό μας, για τις προσπάθειες εξορθολογισμού και μεταρρύθμισης του οργανισμού, για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που επιτάσσουν οι ρυθμιστικές αποφάσεις της ΡΑΕΚ, οι ευρωπαϊκές οδηγίες, οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου κα”.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.