Πρωτιά Κύπρου στο δημόσιο χρέος από όλες τις χώρες της ΕΕ

Τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωστο το δημόσιο χρέος της Κύπρου το τρίτο τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο φθάνοντας στο 110% του ΑΕΠ που αντιστοιχεί σε €18,4 δισ. 
 
Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις του χρέους σημειώθηκαν στην Κύπρο με 25,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, στην Ελλάδα με 19,9 μονάδες, στην Ισπανία με 14,3 μονάδες και στη Σλοβενία με 14,1 μονάδες του ΑΕΠ. 
 
Σε ότι αφορά το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ καταγράφηκε στην Ελλάδα με 172%ενώ ακολούθησαν η Ιταλία με 133%, η Πορτογαλία με 129% Η χώρα με το χαμηλότερο χρέος ήταν η Εσθονία με 10% του ΑΕΠ. 

  

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.