Τρεις επενδυτές για το γήπεδο γκολφ στην Αγία Νάπα

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, κ. Καρούσος ανέφερε πως «χθες η εταιρεία Agia Napa Forest Golf, η οποία συστάθηκε για να κατασκευάσει το γήπεδο γκολφ στην επαρχία Αμμοχώστου, ύστερα από προκήρυξη ενδιαφέροντος έχει λάβει προσφορές από τρεις επενδυτές. Αυτό σημαίνει ότι το θέμα της κατασκευής γηπέδου γκολφ στην Αγία Νάπα προχωρεί και είμαστε στο σωστό δρόμο για την πραγματοποίηση επιτέλους, του γηπέδου αυτού στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».
 
Πρόσθεσε πως «οι προσφορές  έχουν σταλεί στους μετόχους για να αξιολογηθούν. Αναμένεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου του 2014 θα γίνει Γενική Συνέλευση της εταιρείας προκειμένου να αποφασιστεί ποιος από τους τρεις επενδυτές θα προχωρήσει με την κατασκευή του γηπέδου γκολφ».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αφού θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. Ωστόσο, επειδή η περιοχή μας δεν διαθέτει γήπεδο γκολφ χάνουμε τουρίστες από διάφορες χώρες του εξωτερικού».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε πως «με βάση τις μελέτες που έχουμε κάνει το γήπεδο γκολφ αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 10 – 12 εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρεται στην κατασκευή μόνο ενός γηπέδου γκολφ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και πρόκειται για το γήπεδο της εταιρείας Agia Napa Forest Golf» είπε.
Σημείωσε επίσης πως «όλες οι εταιρείες που έχουν καταθέσει την πρόταση τους έχουν αναφέρει  πως είναι έτοιμες, ορισμένες άμεσα και κάποιες άλλες εντός δύο χρόνων, για να αρχίσουν την κατασκευή του γηπέδου».
 
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε επίσης πως «για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τη κατασκευή του γηπέδου γκολφ στη περιοχή μας. Το έργο αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο την τουριστική δυνατότητα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ειδικότερα μάλιστα την εποχικότητα, δεδομένου ότι το γήπεδο θα παραμένει ανοικτό και το χειμώνα».
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.