Ολοκληρώθηκαν τα Ψυχαγωγικά/Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης στη Λεμεσό

Τα εργαστήρια είναι εγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Στόχος είναι η ενημέρωση των παιδιών για την ανακύκλωση και τα οφέλη της με ένα δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Στα συγκεκριμένα εργαστήρια, τα παιδιά ενημερώνονταν αρχικά για την ανακύκλωση και στη συνέχεια με τη βοήθεια εκπαιδευτικών δημιουργούσαν διάφορες κατασκευές από χρησιμοποιημένα υλικά που έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους προκειμένου να τους δώσουν μια «δεύτερη ζωή». Στα εργαστήρια συμμετείχαν το δεκαήμερο που διήρκησαν γύρω στα 2,000 παιδιά. Οι εντυπώσεις όσων παιδιών τα παρακολούθησαν αλλά και των εκπαιδευτικών τους ήταν πολύ θετικές.
 
Η Green Dot Κύπρου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης και συγκεκριμένα τις εταιρείες Dixan και Tetra Pak για τη συνεργασία και τη στήριξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Λεμεσού για τη στήριξη και παραχώρηση του χώρου όπως επίσης και όλα τα σχολεία που έλαβαν μέρος στα εργαστήρια. Η επιτυχία ενεργειών που αποσκοπούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών, μας χαροποιούν ιδιαίτερα και επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας πως θα πρέπει να συνεχίσουμε παρόμοιες ενέργειες και στο μέλλον καθώς αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για τη δημιουργία περιβαλλοντικής κουλτούρας στον τόπο μας. 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.