Εθνική πολιτική για τις τράπεζες εισηγείται η Επιτροπή για το μέλλον του Τραπεζικού Τομέα

Μιλώντας ύστερα από ενημερωτική συνάντηση που είχε η Ανεξάρτητη Επιτροπή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η έκθεση της Επιτροπής περιέχει πολύ σημαντικές εισηγήσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

 
Οι δύο κύριες εισηγήσεις, είπε, είναι η  κατάρτιση εθνικής πολιτικής στον τραπεζικό τομέα και η ενίσχυση των δομών που θα διασφαλίσουν ακόμα περισσότερο την χρηματοοικονομική σταθερότητα.
 
Πρόσθεσε ότι η Έκθεση περιλαμβάνει και εισηγήσεις για βελτιώσεις στην διακυβέρνηση και την εποπτεία των τραπεζών.
 
Η καταληκτική θέση της Επιτροπής, είπε ο κ. Στυλιανίδης, είναι ότι η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα αποτελεί τον κύριο παράγοντα τόσο για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, όσο και για την αποκατάσταση της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, όχι μόνο ως χρηματοοικονομικό κέντρο, αλλά και ως χώρος οικονομικών δραστηριοτήτων.
 
«Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική έκθεση, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους μας. Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη και δέσμευση να την αξιοποιήσει, βέβαια έχοντας πάντα τη συνεργασία των εταίρων στον χρηματοικονομικό τομέα», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.
 
Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το μέλλον του τραπεζικού τομέα Ντέιβιντ Λάσελς, χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα και ενθαρρυντική τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
 
« Είχαμε την ευκαιρία να του παρουσιάσουμε τις κύριες συστάσεις μας και μας είπε ότι έχουν την πλήρη υποστήριξή του και ότι θα ετοιμάσει κάποια σχέδια, προκειμένου να εφαρμόσει αυτές τις συστάσεις», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι η Έκθεση της Επιτροπής θα δημοσιευτεί αύριο το πρωί, ώστε να παρουσιαστούν όλες οι εισηγήσεις που προτείνονται για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του κυπριακού τραπεζικού τομέα και να ληφθούν υπόψη.
 
Οι προτάσεις είπε, καλύπτουν θέματα που έχουν να κάνουν με την τραπεζική πολιτική σε πολύ υψηλό επίπεδο, στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, με πολύ λεπτομερείς συστάσεις για βελτίωση, για παράδειγμα της εποπτείας των τραπεζών, της προστασίας των καταναλωτών και για την αναζωογόνηση των ξένων και διεθνών τραπεζικών δραστηριοτήτων της Κύπρου
 
Η Επιτροπή διορίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα και αποτελείται από τέσσερις εμπειρογνώμονες επί τραπεζικών θεμάτων, από την Κύπρο, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.