Εκτός στόχου για μείωση του ελλείμματος η Γαλλία, λέει ο Μοσκοβισί

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2013 θα ανέλθει σε 4,1% του ΑΕΠ, ποσοστό υψηλότερο από το 3,9% που συμφωνήθηκε με την Ένωση.

 
Πρόσθεσε ότι το 2014 το έλλειμμα θα μειωθεί στο 3,6% και ότι η Γαλλία σχεδιάζει να το μειώσει το 2015 κάτω από το ανώτατο όριο της ΕΕ του 3,0% του ΑΕΠ, που είναι η συμφωνηθείσα προθεσμία με τις Βρυξέλλες.
 
Ανέφερε επίσης ότι η Γαλλία μείωσε τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη το 2014 στο 0,9%, αλλά διατήρησε την εκτίμηση της για ανάπτυξη 0,1% το τρέχον έτος. Η Κυβέρνηση ανέμενε αρχικά οικονομική ανάπτυξη 1,2% για το επόμενο έτος.
 
Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη Γαλλία δύο επιπλέον χρόνια για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμά κάτω από το ανώτατο όριο της ΕΕ του 3,0% του ΑΕΠ.
 
Η Επιτροπή ανέφερε ότι η Γαλλία θα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα από το 4,8% του ΑΕΠ το 2012 στο 3,9% το 2013, στο 3,6% το 2014 και στο 2,8% το 2015.
 
 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.