Αστυνομική έρευνα για την κατάσταση στην κυπριακή οικονομία

Ο Γενικός Εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι έστειλε επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας, στην οποία επισημαίνει ότι θα πρέπει η αστυνομία να προχωρήσει την έρευνα, καταρτίζοντας τις ομάδες που χρειάζονται.

Ο γενικός εισαγγελέας διευκρίνισε ότι η έρευνα θα καλύψει όλα τα θέματα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο έργο της αστυνομίας να συνδράμουν εμπειρογνώμονες τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Είπε ακόμη πως παρά την απόφασή της η ερευνητική επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να αποδώσει ποινικές ευθύνες, αλλά έχει πολλούς άλλους όρους εντολής με τους οποίους μπορεί να συνδράμει στις έρευνες.

Σύσκεψη στην Εισαγγελία την Πέμπτη για διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών σχετικά με την οικονομία 
Σύσκεψη στη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, με συμμετοχή του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, του Αρχηγού Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου και κάποιους άλλους, προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αστυνομική έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κυπριακή Δημοκρατία.

"Η Αστυνομία είναι γνωστό ότι διεξάγει έρευνες κατά πόσον διαπράττονται ποινικά αδικήματα και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα συζητηθούν στη σύσκεψη", είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το τί ακριβώς θα διερευνήσει η Αστυνομία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Αγγελίδης, υπάρχει "επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, για να γίνει έρευνα σχετικά με την πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων για θέματα οικονομίας".

"Την ερχόμενη Πέμπτη", συνέχισε ο κ. Αγγελίδης, "θα γίνει σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, όπου θα συμμετάσχει ο Αρχηγός Αστυνομίας μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα και κάποιους άλλους, έτσι ώστε να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η έρευνα και οι οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για την έρευνα αυτή".

"Είναι κατανοητό και αντιληπτό", δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, "ότι ίσως να υπάρχουν αρκετά ερωτήματα από πλευράς των μέσων ενημέρωσης, όσον αφορά την έρευνα, όμως το μόνο που θα μπορούσα να πω, σε αυτό το στάδιο, είναι ότι στη σύσκεψη θα συζητηθούν αρκετές λεπτομέρειες, το φάσμα των ερευνών, η σύσταση της ανακριτικής ομάδας που θα διενεργήσει αυτή την έρευνα και κατά πόσον θα χρειασθούν και οι εξειδικευμένες γνώσεις και υπηρεσίες άλλων προσώπων ή φορέων".

Κληθείς να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα των εμπειρογνωμόνων και εάν θα αγορασθούν υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα ή εάν η Αστυνομία διαθέτει εξειδικευμένα μέλη για τη διενέργεια αυτής της έρευνας, ο κ. Αγγελίδης είπε πως "όλα αυτά τα ερωτήματα, για το πώς θα λειτουργήσει η ανακριτική ομάδα και εάν θα χρειασθούν υπηρεσίες άλλες, θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν στη σύσκεψη, όπου και θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές".

"Αυτό που επιθυμώ να τονίσω", είπε ο κ. Αγγελίδης, "είναι πως πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα και εμείς, από τη στιγμή κατά την οποία θα αρχίσουν οι έρευνες, θα λειτουργήσουμε στο πλαίσιο που πρέπει, με επαγγελματισμό και με σωστούς χειρισμούς, για να φέρουμε εις πέρας αυτό το οποίο μας έχουν ζητήσει, δηλαδή να ανταποκριθούμε στις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας".

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.