Η Πορτογαλία θέλει ένταξη στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ

«Η Πορτογαλία ανακτά πλήρη πρόσβαση στις αγορές και αυτή θα εγγυηθεί την υπαγωγή στο πρόγραμμα OMT (σ.σ.: αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ)», δήλωσε ο υφυπουργός, προσθέτοντας: «Δεν θα χρειαστούμε άλλα πρόσθετα προγράμματα - το γεγονός ότι η Πορτογαλία είναι επιλέξιμη για την υπαγωγή στο πρόγραμμα OMT θα έχει μία πολύ θετική επίδραση στο προφίλ του πιστωτικού κινδύνου της χώρας. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα υπαχθούμε στο πρόγραμμα».

 
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της τράπεζας μπορεί να ισχύσει για τις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονταν σε μνημόνιο, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, όταν θα επανακτήσουν πρόσβαση στις αγορές ομολόγων.
 
Η Πορτογαλία εξέδωσε τον περασμένο μήνα 10ετή ομόλογα, για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από δύο χρόνια, καθώς οι αποδόσεις των υφισταμένων ομολόγων της βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 και η μείωση των επιτοκίων διεθνώς οδηγούσε τους επενδυτές στην αναζήτηση τίτλων με υψηλότερες αποδόσεις.
 
Η διαφορά στην απόδοση των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων από την απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων μειώθηκε στις 4,16 ποσοστιαίες μονάδες. Η Πορτογαλία πληρώνει μέσο επιτόκιο 3,25% για τα δάνεια που έχει πάρει στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας, σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού της Πέδρο Πάσος Κοέλιο.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...