Τα αίτια της οικονομικής κρίσης μέσα από τη στατιστική φυσική (ΒΙΝΤΕΟ)

Διάλεξη με ομιλητή το διεθνούς φήμης ακαδημαϊκό Jean-Philippe Bouchaud δόθηκε στο Ινστιτούτο Κύπρου

Διάλεξη με θέμα «Οικονομικές και Χρηματοπιστωτικές Κρίσεις: Η άποψη ενός στατιστικολόγου φυσικού», με ομιλητή τον διεθνούς φήμης ακαδημαϊκό Jean-Philippe Bouchaud, δόθηκε χθες στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της διάλεξης, ο καθηγητής Bouchaud, αναφέρθηκε στα αίτια των οικονομικών κρίσεων, βασιζόμενος στις θεωρίες της στατιστικής φυσικής. Επικεντρώθηκε ειδικότερα, στις μικρές αλλαγές στην οικονομία που μπορούν να προκύψουν σε ατομικό επίπεδο, οι οποίες είναι ικανές να οδηγήσουν σε δραματικές επιπτώσεις σε συλλογικό επίπεδο. Και αναφέρθηκε στο σοκ που προκλήθηκε από την κρίση της πανδημίας του covid 19, στην παγκόσμια οικονομία

«Θα θυμάστε πως οι άνθρωποι μιλούσαν για την κρίση, επικαλούμενοι τον covid ως μια ειδική περίπτωση γιατί συνέτρεχαν τα στοιχεία της ζήτησης και της προσφοράς. Κατά την διάρκεια της κρίσης των περιορισμών, ο κόσμος δεν μπορούσε να εργαστεί, έτσι η ζήτηση μειώθηκε», είπε ο καθηγητής Bouchaud.

Κατά τη διάλεξη η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιερωμένης για 14η χρονιά, σειράς διαλέξεων «Hubert Curien Memorial Lecture» αναφέρθηκαν παραδείγματα, τα οποία θα καταδεικνύουν την ανάγκη εξέλιξης των υφιστάμενων κλασικών οικονομικών μοντέλων.

Στην εκδήλωση, που δόθηκε στο αμφιθέατρο «Κώστας Στεφανής» του Ινστιτούτου Κύπρου, παρευρέθηκαν μέλη του διπλωματικού σώματος, εξέχουσες προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή, οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα και πολιτικοί αξιωματούχοι.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...