Έντονη ανησυχία ΥΠΟΙΚ για τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης υποστήριξε πάντως ότι η Κύπρος είναι από τις χώρες που έλαβε τα πιο δραστικά μέτρα

Η Κύπρος, είναι μια εκ των χωρών που έλαβαν τα πιο δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, υποστήριξε ερωτηθείς για το ράλι αυξήσεων σε όλα σχεδόν τα προϊόντα, ο Υπουργός Οικονομικών.

Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις κυβερνητικές αποφάσεις, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πιθανότητα διατήρησης των τιμών σε υψηλό επίπεδο.

«Έχουν ληφθεί αρκετά μέτρα αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να σκοτώσουμε τον πληθωρισμό. Ένα πανευρωπαικό φαινόμενο που οφείλεται σε αρκετούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου αλλά όχι μόνο. Εισερχόμαστε σε μια νέα οικονομική εποχή και είναι σημαντικό το δημόσιο να διατηρήσει κάποιες αντοχές λόγω και της αβεβαιότητας που υπάρχει», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ξεκαθαρίζοντας ότι τα δεδομένα είναι πλέον διαφορετικά, σχολίασε και το αίτημα του ΚΕΒΕ για επέκταση του σχεδίου κρατικών εγγυήσεων και αναστολή στην καταβολή δόσεων.

«Η κυβέρνηση θα είναι πολύ προσεχτική σε ότι αφορά την στήριξη. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τον πληθωρισμό είναι οι ευάλωτες ομάδες, άρα θα πρέπει να δούμε και την κοινωνική έννοια της πολιτικής», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Υπέδειξε παράλληλα ότι υπάρχουν εργαλεία που οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν για να μειώσουν τα έξοδά τους, μεταξύ των οποίων και τα σχέδια για την απεξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.