Σε πορεία κερδοφορίας η Τράπεζα Κύπρου με €30 εκ. κέρδη για το 2021 (ΒΙΝΤΕΟ)

Στοχεύει παράλληλα σε περαιτέρω μείωση των ΜΕΔ σε 5% μέχρι το τέλος του 2022

Κέρδη μετά την φορολογία ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι ζημιών 171,5 εκατ. το 2020, κατέγραψε η Τράπεζα Κύπρου το 2021, βάζοντας τα θεμέλια για επιστροφή, σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, στη διανομή μερίσματος για τους μετόχους της. 

Το όραμα μας για το μέλλον της Τράπεζας είναι ξεκάθαρο και παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε το ρόλο που μας αναλογεί στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ήταν η δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος, Πανίκου Νικολάου, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2021. 

Η αναθεωρημένη στρατηγική της τράπεζας θα επιφέρει βιώσιμη κερδοφορία και θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους, τόνισε. 
 «Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου, είναι πάρα πολύ θετικά, για τον χρόνο που μας πέρασε και ταυτόχρονα δίνουν το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει για τα επόμενα χρόνια. Ήταν και θα είναι ο αιμοδότης της κυπριακής οικονομίας, η Τράπεζα Κύπρου», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου. 

Σε ότι αφορά τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, μειώθηκαν σε μονοψήφιο αριθμό, στο επτά κόμμα, πέντε τοις εκατό των δανείων. Αμεσος στόχος είναι η μείωση τους σε περίπου πέντε τοις εκατό, μέχρι το τέλος του 2022 και τρία τοις εκατό, μέχρι το τέλος 2025. 
 «Μας δίνει την δυνατότητα να αναθεωρήσουμε θετικά, τους μεσοπρόθεσμους στόχους της Τράπεζας», ανέφερε ο κ. Νικολάου. 

Όπως ανακοινώθηκε, τα κέρδη μετά τη φορολογία και πριν τα μη-επαναλαμβανόμενα στοιχεία, ανήλθαν στα 91 εκατομμύρια, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2021, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10 εκατομμύρια, από 19 το τρίτο τρίμηνο. 

Η ρευστότητα που διαθέτει ανέρχεται στα έξι δισεκατομμύρια 400 εκατομμύρια, ενώ οι καταθέσεις, ανήλθαν σε 17,5μιση εκατομμύρια, σε σύγκριση με δεκαεξίμιση δισεκατομμύρια το 2020. 
Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας ανήλθε στο 20.8 τοις εκατό σημαντικά υψηλότερος από τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις


 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...