Σημαντική συμφωνία ΚΤΚ – ΕΤΥΚ για την αναδιοργάνωση της Κεντρικής Τράπεζας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε συμφωνία για την αναδιοργάνωση της δομής της Κεντρικής Τράπεζας κατέληξαν η διοίκηση της Κεντρικής και η ΕΤΥΚ

Σε μια ιστορικής σημασίας συμφωνία, κατέληξαν Κεντρική Τράπεζα και η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων, για την αναδιοργάνωση, λειτουργία και εκσυγχρονισμό της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της νέας συλλογικής σύμβασης, που καλύπτει τα έτη 2017-2021.

Τη συμφωνία υπέγραψαν το μεσημέρι, ο Διοικητής της Κεντρικής και ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΤΥΚ. Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου, χαρακτήρισε ορόσημο για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κεντρικής και την καλύτερη ανέλιξη των εργαζομένων, και ο Λοΐζος Χατζηκωστής τόνισε πως με τη διοίκηση υπό τον κύριο Ηροδότου, έχουν γίνει σημαντικά βήματα συνεργασίας.

«Είναι ορόσημο για την Κεντρική Τράπεζα. Έχει βρεθεί η χρυσή τομή του εκμοντερνισμού, της αναδιοργάνωσης της Κεντρικής και της διασφάλισης της ειρήνης με το προσωπικό, για να λειτουργεί η Κεντρική καλύτερα», είπε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Με τη νέα συλλογική σύμβαση, η δομή της Κεντρικής, αποκτά μία Οργανωτική Πυραμίδα με 10 διαφορετικές βαθμίδες εργασίας, αντί των 27 που υπήρχαν για δεκαετίες και δυσκόλευε τη λήψη αποφάσεων, ενώ επηρέαζε και την αποτελεσματικότητα της Κεντρικής Τράπεζας.

Η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης δεν προβλέπει μισθολογικές αυξήσεις, ούτε και αναθεώρηση οποιωνδήποτε επιδομάτων ή παρεμφερών κεκτημένων.

«Δεν έρχεται να προσθέσει οικονομικά ωφελήματα, όπως παραδοσιακά, αλλά αυτό έμμεσα, όλα αυτά πηγάζουν μέσα από τα ωφελήματα τα οποία θα βγουν μέσα από την αναδιάρθρωση, τις προοπτικές, την ανέλιξη και τις προαγωγές», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ.

Η κατάσταση των κυπριακών τραπεζών αυτή τη στιγμή, τόνισε ο Διοικητής της Κεντρικής απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είναι πάρα πολύ καλή τόσο, όσον αφορά την ρευστότητα όσο και την κεφαλαιακή επάρκεια.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.