Αύξηση παρουσίασαν τον Νοέμβριο του 2021 τα συνολικά νέα δάνεια

Σε ιστορικό χαμηλό μένει το επιτόκιο καταθέσεων νοικοκυριών

Αύξηση κατά €38,2 εκατομμύρια παρουσίασαν το Νοέμβριο του 2021 τα συνολικά νέα δάνεια και έφτασαν στα €352,5 εκ., σε σύγκριση με €314,3 εκ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΤΚ, τα νέα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν στα €14,4 εκ., σε σύγκριση με €12,7 εκ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας σημείωσαν άνοδο στα €113,2 εκ., σε σύγκριση με €105,2 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. κατέγραψαν αύξηση στα €51,5 εκ., σε σύγκριση με €48,8 εκ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. παρουσίασαν άνοδο στα €167,2 εκ., σε σύγκριση με €125,4 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Καταθέσεων

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,06%. 

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρουσίασε αύξηση στο 0,05%, σε σύγκριση με 0,04% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Δανείων

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε πτώση στο 2,97%, σε σύγκριση με 3,08% τον προηγούμενο μήνα.
 
Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας μειώθηκε στο 2,13%, σε σύγκριση με 2,17% τον προηγούμενο μήνα.
 
Επιπλέον, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. κατέγραψε μείωση στο 3,24%, σε σύγκριση με 3,26% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. υποχώρησε στο 2,59%, σε σύγκριση με 2,83% τον προηγούμενο μήνα.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.