Ενδιαφέρον από έξι τράπεζες για το σχέδιο παραχώρησης κρατικών εγγυήσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους, να σπεύσουν σε οποιαδήποτε από τις έξι τράπεζες που συμμετέχουν στο σχέδιο παραχώρησης κρατικών εγγυήσεων για τη σύναψη δανείων

Οι κρατικές εγγυήσεις, συνολικού ύψους 435 εκατομμυρίων ευρώ, σε πρώτη φάση, παραχωρούνται στην Astrobank, στην Ελληνική Τράπεζα, στην Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως, στην Τράπεζα Κύπρου, στην RCB και στην Eurobank Cyprus, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για τα έξι τραπεζικά ιδρύματα, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό σχέδιο παραχώρησης κρατικών εγγυήσεων, για δανεισμό με χαμηλό κόστος, προς επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους.

«Ο Υπουργός Οικονομικών, δύναται να προβαίνει στην παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων, μέχρι την εξάντληση του συνολικού ποσού του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (€1.000.000.000), σε πιστωτικά ιδρύματα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τελετή υπογραφής των Συμβάσεων Εγγύησης με τα Πιστωτικά Ιδρύματα θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Γενάρη, ενώ η παραχώρηση νέων δανείων, έχει παραταθεί κατόπιν έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και με δυνατότητα για υπογραφή των συμβάσεων δανειοδότησης, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Το Υπουργείο Οικονομικών, καλεί επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους, να επικοινωνούν απευθείας με τα συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα, αναφορικά με τη διαδικασία έγκρισης δανείων, εντός του πλαισίου των κυβερνητικών εγγυήσεων, η οποία μπορεί να ξεκινήσει άμεσα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το σχέδιο για δανειοδοτήσεις με κυβερνητικές εγγυήσεις, αφορά στη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της πανδημίας της νόσου COVID-19.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.