Πηγές από Ελληνική Τράπεζα: Στη βάση διατάγματος του ΥΠΟΙΚ οι αλλαγές στις χρεώσεις

Όσα αναφέρουν πηγές από την Ελληνική Τράπεζα

Οι αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί στις τραπεζικές χρεώσεις είναι στη βάση του διατάγματος του Υπουργού Οικονομικών και σε καμία περίπτωση δεν αντιτίθενται με αυτό, τονίζουν πηγές από την Ελληνική Τράπεζα.
 
Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει τον Λογαριασμό Basic, δίνοντας στους πελάτες της τη δυνατότητα με €1,50 τον μήνα να διατηρούν λογαριασμό και χρεωστική κάρτα για τη διεκπεραίωση των καθημερινών τους αναγκών.
 

Επίσης, αναφέρουν ότι οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας «μπορούν να εξυπηρετηθούν εύκολα και γρήγορα από τα εναλλακτικά κανάλια της τράπεζας, να πραγματοποιήσουν δωρεάν αναλήψεις και καταθέσεις, μεταφορές, πάγιες εντολές και εκτέλεση εξερχόμενων εμβασμάτων SEPΑ (εντός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), μέχρι €1.000, μέσω του Hellenic Bank Web Banking και του Mobile App, χωρίς κανένα όριο στον αριθμό συναλλαγών».
 
Σημειώνουν ότι ο εν λόγω λογαριασμός διατίθεται δωρεάν σε λήπτες ΕΕΕ, και άλλες ευάλωτες ομάδες.
 
Σύμφωνα με τις πηγές από την Ελληνική Τράπεζα, «οι αλλαγές αποφασίστηκαν με στόχο την απλοποίηση και πακετοποίηση των τραπεζικών υπηρεσιών, προτρέποντας τους πελάτες να διατηρήσουν όσους λογαριασμούς πραγματικά χρειάζονται».
 
«Η διατήρηση και διαχείριση ενός λογαριασμού επιφέρει κόστος στις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν απέναντι στους καταθέτες τους να παραμείνουν βιώσιμες» αναφέρουν και προσθέτουν ότι «η διατήρηση πολλών λογαριασμών χωρίς λόγο είναι αχρείαστη, επιφέροντας άσκοπα έξοδα στον Οργανισμό».
 
Επιπρόσθετα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βάσει των αλλαγών, δωρεάν αναλήψεις σε ευρώ από οποιαδήποτε ΑΤΜ στην Κύπρο και στο εξωτερικό θα μπορούν να πραγματοποιούν και οι κάτοχοι λογαριασμών Ταμιευτηρίου.
 
«Οι πελάτες μπορούν είτε να ανοίξουν νέο λογαριασμό ή/και να μετατρέψουν έναν (ή περισσότερους) υφιστάμενο λογαριασμό ταμιευτηρίου σε λογαριασμό Basic σε ένα από τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας ή μέσω του Web Banking», προσθέτουν. 
 
Επίσης, αναφέρουν ότι και η εγγραφή στα online κανάλια της Τράπεζας γίνεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας.
 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...