Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη 21 εκ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αποτελέσματα της Ελληνικής Τράπεζας για την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου

Καθαρά κέρδη 21 εκατομμύρια ευρώ μετά τη φορολογία για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, κατέγραψε η Ελληνική Τράπεζα. 

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου Oliver Gatzke, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα υπογράμμισε ότι σε αυτή τη δύσκολή περίοδο η Τράπεζα στήριξε την οικονομία του τόπο παραχωρώντας νέα δάνεια 628 εκατομμύριων ευρώ, ενώ καταγράφηκαν καθαρά έσοδα από τόκους σχεδόν 193 εκατομμυρίων και σύνολο μη επιτοκιακών εσόδων 74 εκατομμυρίων ευρώ. Και πρόσθεσε ότι με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια στο 22% και πλεονάζουσα ρευστότητα, ο όμιλος παραμένει προσηλωμένος στην υποστήριξη των πελατών του και σε επενδύσεις σε τομείς που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Τεχνολογία, οι μεταφορές και η ναυτιλία. 

Πλέον η τράπεζα επικεντρώνεται στη δραστική βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου, μέσω της επίλυσης και απομόχλευσης των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων, οι οποίες έχουν μειωθεί στο 14,5%. 

Η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων σε μέσο-μονοψήφιο αριθμό, θα επιτευχθεί σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή του Ομίλου, με την ολοκλήρωση του έργου «Starlight». Παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι πέραν του 95% των δανειοληπτών που είχαν ενταχθεί κάτω από το μορατόριουμ δόσεων αποπληρώνουν και πάλι τις δόσεις τους. 

Προτεραιότητα αποτελεί η μετεξέλιξη της Τράπεζάς σε έναν οργανισμό φιλικό προς τον πελάτη, μέσα από την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, την απλοποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση των προϊόντων της.

Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...