Έρευνα Τράπεζας Κύπρου: Μέγα στοίχημα για τις εταιρείες η προστασία του περιβάλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μήνυμα των καταναλωτών σε σχετική έρευνα της Τράπεζας Κύπρου

Σαφές μήνυμα προειδοποίηση των καταναλωτών, προς εταιρίες και επιχειρήσεις.

Η κοινωνική εταιρική ευθύνη και η περιβαλλοντική υπευθυνότητα των επιχειρήσεων, αποτελούν πλέον σημαντικό παράγοντα στις προτιμήσεις και την συμπεριφορά των καταναλωτών.

Αυτό επιβεβαιώνει σχετική έρευνα της Τράπεζας Κύπρου, που πραγματοποίησε η Pulse Market Research.

Στο ερώτημα, εάν η τιμή και η ποιότητα δύο προϊόντων είναι η ίδια, από ποιόν αγοράζετε, με βάση συμπεριφορά της εταιρίας; η απάντηση που συγκεντρώνει, εξαιρετικά υψηλά ποσοστά προτίμησης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και μέσο όρο από το ένα μέχρι το πέντε, είναι: από την εταιρία που προσφέρει το προϊόν, προστατεύοντας το περιβάλλον και λαμβάνει υπόψη την κοινωνική ευθύνη, απορρίπτοντας προϊόντα που κατασκευάζονται σε χώρες που επικρατεί παιδική εκμετάλλευση.

Οι καταναλωτές δηλώνουν, μάλιστα, ακόμη και διαθετειμένοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν το προϊόν που θέλουν, επιβραβεύοντας τις επιχειρήσεις με σωστή κοινωνική και περιβαλλοντική συμπεριφορά.

Ποσοστό συνολικά 81% των ερωτηθέντων, καταγράφουν προτίμηση ή έντονη προτίμηση σε αυτή την κατηγορία.

Μάλιστα, τα ποσοστά αυτά παρουσιάζουν μεγάλη ομοιογένεια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και ανεξάρτητα μορφωτικού επιπέδου, κοινωνικής τάξης, και επαρχίας.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...