Ετήσια αύξηση 3,6% εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή

Μηνιαία πτώση 0,5%, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Σεπτέμβριο 2021 αυξήθηκε κατά 3,6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 0,5%, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας, για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021, σημειώθηκε αύξηση 1,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2020, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο και Μεταφορές παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά +15,2% και +12,4% αντίστοιχα.
 
Σε σχέση με τον Αύγουστο 2021, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (+9,6%). 

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές (+6,7%).
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2020 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστό +25,5%, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία  Μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα με ποσοστό +3,0%.

ΚΥΠΕ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.