Σε επίπεδα προ 2013 τα επίπεδα ανεργίας πλέον στην Κύπρο (BINTEO)

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε τον Αύγουστο φέτος στο 4,4% από 5,2% τον Ιούλιο και στο 8,6%, τον Αύγουστο του 2020

Σε επίπεδα προ του 2013 και της οικονομικής κρίσης, κυμαίνονται πλέον τα επίπεδα ανεργίας στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας:

Αύγουστος 2021: 4,5% (20.000 άνεργοι) 

Ιούλιος 2021: 5,2% (23.000 άνεργοι) 

Αύγουστος 2020: 8,6% (39.000 άνεργοι) 

Πηγή: Eurostat 

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η μείωση της ανεργίας τον Αύγουστο, είναι κατά πολύ χαμηλότερη, από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, συγκαταλέγεται μάλιστα, στους χαμηλότερους δείκτες ανάμεσα στα Κράτη Μέλη. Ο μέσος όρος της ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν στο 6,8% τον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, «τα στοιχεία, μαζί με τη σημαντική αύξηση που κατέγραψε το ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2021, καταδεικνύουν ότι η οικονομία έχει εισέλθει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θετικών προοπτικών ως αποτέλεσμα της σωστής δημοσιονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης». 

Συνεπώς, διαφαίνεται για ακόμα μια φορά ότι τα έγκαιρα και στοχευμένα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουν συνεισφέρει σημαντικά στη συγκράτηση της ανεργίας. 

Με βάση τα στοιχεία αυτά, αναμένεται ότι η ανεργία θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία επιστρέφοντας στα προ της κρίσης επίπεδα.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.