Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη 21 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελληνική Τράπεζα προχωρά σε πώληση πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ

Κέρδη μετά τη φορολογία ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2021 η Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, η τράπεζα διατηρεί υψηλούς κεφαλαιακούς δείκτες, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας να βρίσκεται στο 22,2 τοις εκατό.

Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, το 95 τοις εκατό των δανειοληπτών που εξήλθαν του μορατόριουμ καταβολής δόσεων αποπληρώνουν τα δάνεια τους.

Πολύ σημαντικό γεγονός για την Τράπεζα, θεωρείται η δρομολόγηση της πρώτης σημαντική συναλλαγή πώλησης πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, με την ονομασία «starlight».

Τα κόκκινα δάνεια στο τέλος Ιουνίου, ανέρχονταν στα 1,47 δισεκατομμύρια, ποσοστό 15,1%.

«Η υπογραφή της συναλλαγής αναμένεται στο τέλος του 2021 και η ολοκλήρωσή της εντός του 2022. Η περίμετρος περιλαμβάνει παλαιά ΜΕΔ συνολικής αξίας 0,7 δις περίπου στο τέλος Ιουνίου και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η τράπεζα αναμένεται να πετύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο της για μονοψήφιο ποσοστό ΜΕΔ», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ελληνική Τράπεζα.

Στην πρώτη επίσημη δήλωσή του, μετά την έγκριση του διορισμού του από τις Εποπτικές αρχές, ο νέος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, Ολιβερ Γκάτζκε, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναδιαμόρφωση του Οργανισμού, τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχει ακόμα δρόμος.

«Παρόλα αυτά, η επιτάχυνση του μετασχηματισμού μας είναι ζωτικής σημασίας, ξεκλειδώνοντας τις δυνατότητές μας και επιτυγχάνοντας βιώσιμη κερδοφορία», δήλωσε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας.

Πέραν της πώλησης του πακέτου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Ελληνική Τράπεζα εξετάζει και την πώληση της πλατφόρμας εξυπηρέτησης δανείων της, την APS, η οποία θα περάσει σε χέρια επενδυτών.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.