Στα €24 εκ. το κόστος για ΑΗΚ για τη μείωση 10% στους λογαριασμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Συνέχεια στις συζητήσεις για τις νέες διατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και τις ελαφρύνσεις στους καταναλωτές, στην επιτροπή Ενέργειας της Βουλής.

Εκπρόσωπος της Αρχής Ηλεκτρισμού, ανέφερε ότι το κόστος για την Αρχή, από την μείωση 10%, στους λογαριασμούς των καταναλωτών, τις διμηνίες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, θα ανέλθει στα 23 με 24 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ το κόστος για έξι μήνες το 2020, ήταν στα 32 εκατομμύρια.

Πρόσθεσε ότι, είναι υπό επεξεργασία και άλλα μέτρα για στήριξη των καταναλωτών, ενώ λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος, είπε ότι τα έσοδα από τους ρύπους, την περίοδο 2012 2020 ήταν 54 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2021, ανέρχονται στα εκατό εκατομμύρια.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, ανέφερε πως «τα ανακουφιστικά αυτά μέτρα, είναι όμως προσωρινά και δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Για να γίνει αυτό που απαιτεί ο κόσμος, δηλαδή να μειωθεί σημαντικά και μόνιμα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, πρέπει να γίνουν πολλά».

Την ίδια ώρα, ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύσης Παντελίδης, είπε πως

Κατά την σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ενέργειας ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιβολή τέλους στις εταιρίες που αποθηκεύουν ή διαχειρίζονται υγρά καύσιμα, προς όφελος των επτά κοινοτήτων που γειτνιάζουν με το ενεργειακό κέντρο Βασιλικού. Σε δύο εβδομάδες το νομοσχέδιο θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, Κυριάκος Χατζηγιάννης, επισήμανε πως «οι κοινότητες της περιοχής θα εισπράττουν μέσω του μηχανισμού του Τελωνείου €1,5 εκατομμύριο ετησίως.

Έχουν ληφθεί υπόψη οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί όλων των εμπλεκομένων, κατέληξε.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...