Εθνικό Σχέδιο Δράσης: Προώθηση και ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσιάστηκε σήμερα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για προώθηση και ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας

Επαναχρησιμοποίηση, επιδιόρθωση, ανακύκλωση. Η κυκλική οικονομία στο επίκεντρο, με τους Υπουργούς Βιομηχανίας, Περιβάλλοντος και τον Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας να παρουσιάζουν το εθνικό σχέδιο δράσης για την προώθηση και ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, αναλύοντας τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για την βιομηχανία. 

«Όλα αυτά εμπίπτουν στην πράσινη συμφωνία και τις δεσμεύσεις μας για την μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αλλά η κυκλικότητα έχει να κάνει και με την ανταγωνιστικότητα. Δεν είναι μόνο η καλή μας θέληση για την προστασία του περιβάλλοντος που πρέπει να μας ωθήσει προς αυτές τις πρακτικές, αλλά και η ανάγκη να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να προσθέσουμε αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας», δήλωσε η κ. Πηλείδου.

Το εθνικό σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία, συνολικού κόστους 90 εκατομμυρίων ευρώ, εδράζεται σε 4 πυλώνες. Την καλλιέργεια κουλτούρας, την παροχή κινήτρων, τις υποδομές και την διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων. 

«Ιδιαίτερα για τη διαχείριση των αποβλήτων έχουμε διαμορφώσει ένα ολόκληρο σχεδιασμό, ο οποίος αλλάζει εντελώς την εικόνα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. περιλαμβάνει την πρόληψη, την χωριστή συλλογή, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση και στο σχέδιο αυτού του σχεδιασμού για 1η φορά στην Κύπρο μπαίνουν σε εφαρμογή φιλόδοξες δράσεις», σημείωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

«Υπάρχουν και στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας συγκεκριμένοι προυπολογισμοί για την επιχειρηματική καινοτομία. Παράκλησή μου να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία των χρηματοδοτήσεων για να πάμε μπροστά», σημείωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.  

Στο πλευρό του κράτους για υλοποίηση των δράσεων που εντάσσονται στο εθνικό σχέδιο για την προώθηση και την ενίσχυση της Κυκλικής Οικονομίας βρίσκονται επίσης η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ. 

Διαβάστε επίσης: 

Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.