Κατέληξαν σε συμφωνία τράπεζες και επιχειρηματικές οργανώσεις για τις τραπεζικές συναλλαγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλες οι πλευρές χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Κατέληξαν σε συμφωνία, δέκα συνολικά μέτρων, τα οποία δρομολογούνται άμεσα για υλοποίηση. Επιχειρηματικές και άλλες οργανώσεις, από τη μια και Διευθύνοντες σύμβουλοι, Γενικοί διευθυντές Τραπεζών και Σύνδεσμος Τραπεζών, από την άλλη, βρήκαν τις ποθούμενες συμβιβαστικές λύσεις αποκαθιστώντας ένα κλίμα παραγωγικής συνεργασίας.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε δέκα συγκεκριμένα μέτρα, για επίσπευση των τραπεζικών διαδικασιών.

Μεταξύ των οποίων όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ηροδότου θα δημιουργηθεί ένα working group, μεταξύ των οικονομικών φορέων των τραπεζών, αλλά θα συμμετέχει και η Κεντρική Τράπεζα για να διασφαλίσει, ότι οποιαδήποτε μέτρα συμφωνηθούν, συνάδουν με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Την πρωτοβουλία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας χαιρέτησαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, είπε ότι «έχουμε ήδη θεσμοθετήσει διαδικασίες, με τις οποίες θα πετύχουμε το στόχο μας, προς όφελος της οικονομίας και του τόπου μας».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων, Ανδρέας Γιασεμίδης, επισήμανε πως «θεωρώ ότι θα βοηθήσει, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί το κλίμα, γενικά στο κυπριακό επιχειρείν και θα βοηθήσει και τη χώρα μας να συνεχίσει να προσελκύει επενδύσεις».

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής  του Invest Cyprus, Μάριος Τανούσης, δήλωσε πως «η διευκόλυνση των ξένων επενδυτών στο άνοιγμα λογαριασμών, αλλά και στην διεκπεραίωση των τραπεζικών τους εργασιών, με ευελιξία, θα βοηθήσει αφάνταστα».

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου, Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, σημείωσε πως «εξευρέθη κοινός τόπος και συνεχίζουμε με μια σειρά θεσμοθετημένων συσκέψεων σε τακτή βάση.

Σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Εμπορικών Τραπεζών αναφέρει πως, οι τράπεζες απέδειξαν έμπρακτα τη διάθεσή τους για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

«Ως τραπεζικός τομέας επαναβεβαιώνουμε την πρόθεσή μας για περαιτέρω εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και ουσιαστικών προτάσεων που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα και το όνομα της Κύπρου στο εξωτερικό ως αξιόπιστου προορισμού για επιχειρηματικές δραστηριότητες», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Εμπορικών Τραπεζών.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...