Ιστορικό ρεκόρ νέων στεγαστικών δανείων τον Ιούνιο (BINTEO)

Στα €114 εκατομμύρια ανήλθαν τα καθαρά νέα δάνεια για αγορά κατοικίας τον Ιούνιο, φτάνοντας σε νέο ιστορικό μηνιαίο ρεκόρ από τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας

Ιστορικό ρεκόρ από τον Δεκέμβριο του 2014, στη σύναψη νέων δανείων για την αγορά κατοικίας, σημειώθηκε τον Ιούνιο. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας τα καθαρά νέα δάνεια ανήλθαν στα 114 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα νέα καταναλωτικά και άλλα δάνεια ανήλθαν σε 13,4 και 12 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ, αντίστοιχα. 

Με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής, τα συνολικά νέα δάνεια τον Ιούνιο συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, ωθούμενα από το κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης των επιτοκίων, που προωθήθηκε για ανάκαμψη των επιπτώσεων της πανδημίας στη στεγαστική πολιτική. Τα συνολικά νέα δάνεια τον Ιούνιο ανήλθαν σε 674,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα καθαρά νέα δάνεια ανήλθαν σε 291,7 και τα δάνεια που έτυχαν αναδιάρθρωσης ανήλθαν περίπου στα 384 εκ, με τις αναδιαρθρώσεις στεγαστικών δανείων στα 58,2 εκατ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το επιτόκιο για την αγορά κατοικίας υποχώρησε στο 2,13 τοις εκατό, σε αντίθεση με το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια, που σημείωσε άνοδο στο 3,14 τοις εκατό, έναντι 2,88 τοις εκατό.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.