Οι στόχοι του νέου Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας

Ο Oliver Gatzke είχε επικοινωνία με το προσωπικό της Τράπεζας αφού ανέλαβε και επίσημα σήμερα τα καθήκοντά του

Στόχος του νέου Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας είναι η αξιοποίηση της εμπειρίας και τις γνώσεις του για αναδιαμόρφωση της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο Oliver Gatzke είχε επικοινωνία με το προσωπικό της Τράπεζας αφού ανέλαβε και επίσημα σήμερα τα καθήκοντά του. Ο διορισμός του έγινε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, είπε, συζήτησε τις βασικές προτεραιότητες με τη διευθυντική ομάδα, αλλά και με άλλα βασικά εμπλεκόμενα μέρη για τον Οργανισμό όπως το Διοικητικό Συμβούλιο, τους μεγαλομετόχους, πελάτες και εποπτικές αρχές. Επισκέφθηκε επίσης καταστήματα και διάφορα τμήματα του Οργανισμού και είδε από κοντά την πρόοδο που επιτυγχάνεται καθημερινά χάρη στη συμβολή και την αφοσίωση των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στις στρατηγικές προτεραιότητές του, είπε ότι είναι η βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας με την οργανική και μη οργανική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων.

Επίσης, η ενίσχυση του προφίλ του δανειακού χαρτοφυλακίου, όσον αφορά την αναλογία ρίσκου/ απόδοσης μέσα από την υγιή ανάπτυξη και διαφοροποίηση, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο Περιβάλλον/ Κοινωνία/ Διακυβέρνηση (Environmental, Social, Governance).

Παράλληλα, στις προτεραιότητες είναι η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη μέσα από την ψηφιοποίηση, την αναβάθμιση των καναλιών εξυπηρέτησης και τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων μας και τη διαχείριση  του ψηλού κόστους, μέσα από την απλοποίηση των διαδικασιών και την ουσιαστική μείωση του κόστους σε όλους τους τομείς. Τέλος αναφέρθηκε στην εφαρμογή μιας αξιοκρατικής στρατηγικής σε θέματα προσωπικού.
 
Είμαστε μια από τις κορυφαίες τράπεζες στο νησί και οι αναξιοποίητες δυνατότητες για εμάς είναι πολλές, όμως απαιτούν αλλαγές στη νοοτροπία μας, σημείωσε, προσθέτοντας πως ο πελάτης πρέπει να είναι το επίκεντρο σε ό,τι και αν κάνουμε. Χρειάζεται να αφουγκραστούμε, να κατανοήσουμε τι ζητάνε και να ανταποκριθούμε έγκαιρα στις ανάγκες τους, με επαγγελματισμό και απλό τρόπο, συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε επίσης τον Φοίβο Στασόπουλο, ο οποίος ανέλαβε ως μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για την εμπιστοσύνη τους προς το άτομό του.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.