Υπογραφή συλλογικής σύμβασης από ΕΤΥΚ και Τράπεζα Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντική εξέλιξη στον τραπεζικό τομέα θεωρείται η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης μεταξύ της ένωσης τραπεζικών υπαλλήλων Κύπρου και της Τράπεζας Κύπρου

Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων η Ένωση τραπεζικών υπαλλήλων Κύπρου και Τράπεζα Κύπρου υπέγραψαν την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης 2021-2022, με βάση την οποία θα προαχθούν τουλάχιστον 700 υπάλληλοι.

Συμφωνήθηκε παράλληλα η ενσωμάτωση του Τιμαριθμικού επιδόματος στους βασικούς μισθούς, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε και στην Κυβέρνηση. Ενώ θεσπίζεται για πρώτη φορά η άδεια άνευ Απολαβών για σκοπούς εκπαίδευσης ή ασθένειας συγγενικών προσώπων.

Με βάση τη νέα σύμβαση, η Τράπεζα για πρώτη φορά αντικαθιστά τη λογική της αυτόματης αύξησης και προσαύξησης, με την αμοιβή σύμφωνα με τη θέση εργασίας, τα καθήκοντα και την απόδοση. Κάτι που αποτελεί καινοτομία, αφού όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, από το 2022 η προσαύξηση θα καταβάλλεται κατά 75% άμεσα και κατά 25% έμμεσα.

Η εν λόγω εξέλιξη κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική και από πλευράς τράπεζας, καθώς εκτιμάται ότι συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικότητας, που εν τέλει θα μετακυλήσει προς όφελος του πελάτη.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.