Την απόκτηση ποσοστού 9,9% στην Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε η Eurobank (BINTEO)

Στην Ελληνική Τράπεζα επενδύει η Eurobank καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση ποσοστού 9,9%

Στην εξαγορά του 9,9% της Ελληνικής Τράπεζας προχώρησε η Eurobank.

Ένας γνωστός και ισχυρός χρηματοπιστωτικός οργανισμός από την Ελλάδα, δείχνει και δίνει στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ψήφο εμπιστοσύνης.

«Ανακοινώνεται η σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών («SPA») με τη Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P., για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 2,7%, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Ως συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση της υπό το SPA αγοραπωλησίας, η συμμετοχή της Eurobank θα ανέλθει σε 12,6%»», αναφέρει ανακοίνωση της Eurobank.

Η Ελληνική Τράπεζα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κύπρο, η οποία δραστηριοποιείται στην τραπεζική ιδιωτών, επιχειρήσεων και στη διεθνή τραπεζική.

Η επένδυση είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου Eurobank για να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του σε όλες τις βασικές αγορές στις οποίες διατηρεί στρατηγικό ενδιαφέρον.

«Έχοντας πολύ καλή γνώση της εγχώριας αγοράς, μέσω της κατά 100% θυγατρικής Eurobank Κύπρου και λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας, η Eurobank πιστεύει ότι η Ελληνική Τράπεζα, με τη διοίκηση, την κεφαλαιακή δομή και την πιστή πελατειακή της βάση, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ώστε να επωφεληθεί από τις προοπτικές που υπάρχουν και να αξιοποιήσει τις μελλοντικές ευκαιρίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Eurobank αποτελεί ένα αξιόπιστο όμιλο με συμπαγείς και αξιόπιστους μετόχους με κύριο μέτοχο του ομίλου τη Fairfax, που δείχνει εμπιστοσύνη στην οικονομία της Κύπρου και στο τραπεζικό της σύστημα.

Η Eurobank προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους μετόχους και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας και δεσμεύεται να συνεισφέρει θετικά και εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Axia Ventures Group ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Eurobank για τη συναλλαγή, ενώ η μιλ μπανκ παρείχε νομική υποστήριξη.

Σημειώνεται πως η EUROBANK ευρίσκεται στην Κύπρο εδώ και 14 χρόνια.Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.