Υπ. Oικονομικών: Παρουσίαση της νέας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την οικονομία της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στόχος να καταστεί η Κύπρος ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου

Τη Μακροπρόθεσμη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Κυπριακής Οικονομίας με τίτλο όραμα 2035 παρουσίασε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου. 

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπογράμμισε τη σημασία του να υπάρχει ολοκληρωμένος και μακροχρόνιος σχεδιασμός για την ανάπτυξη της οικονομίας, θέτοντας ως παράδειγμα ανάλογη πρωτοβουλία που προηγήθηκε της τουρκικής εισβολής. 

«Τότε συλλογικά με επιστημονικό τρόπο έδρασε όλη η κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση. Καταρτίστηκε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης το οποίο σχέδιο δράσης ακολουθήσαμε με αποτέλεσμα να καταφέρουμε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα να ανακάμψουμε από τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για την οικονομία η τουρκική εισβολή», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.  

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνισμού Κύπρου, Τάκης Κληρίδης, σκιαγράφησε την πολύμηνη εργασία που χρειάστηκε για την εκπόνηση της στρατηγικής. 

«Με την ευκαιρία της παρουσίασης της μακροχρόνιας στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Κυπριακής Οικονομίας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους όσους εργάστηκαν άοκνα για την ετοιμασία της», είπε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνισμού Κύπρου, Τάκης Κληρίδης.  

Βασική επιδίωξη είναι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ανθεκτικότητα της οικονομίας και μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών της Κύπρου μέσα από περισσότερες από 200 πρακτικές εισηγήσεις

«Κάποια κομμάτια της στρατηγικής έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται ήδη. Ενδεικτικά αναφέρω τη διεύρυνση των τομέα του ICT. Των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας», δήλωσε ο Επικεφαλής Οικονομολόγος της Ελληνικής Τράπεζας, Ανδρέας Ασσιώτης.  

«Ως οικονομία να είμαστε ηγέτης σε θέματα βιωσιμότητας και πράσινης οικονομίας αλλά και βιωσιμότητας σε θέματα κοινωνίας και σε θέματα υπεύθυνης διακυβέρνησης και κέντρο υψηλής τεχνολογίας», είπε ο Συναίτερος των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών PWC, Κύπρου, Φίλιππος Σώσειλος.  

Κοινός παρονομαστής όλων των παρευρισκόμενων στη δημόσια διαβούλευση που ακολούθησε της παρουσίασης της στρατηγικής, είναι πως για να μπορέσει να υλοποιηθεί απαιτείται η πολιτική συναίνεση και δέσμευση όλων των φορέων.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.