Υπερκαλύφθηκε δυο φορές το ομόλογο 300 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ]

Ενδιαφέρθηκαν μεγάλοι επενδυτές από τη διεθνή αγορά, περιλαμβανομένων και μεγάλων τραπεζών

Νέα ηχηρή, ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου και την κυπριακή οικονομία γενικότερα, από τους μεγάλους ξένους θεσμικούς επενδυτές. 

Η θετική εκτίμηση των επενδυτών για την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, αποτυπώθηκε στη νέα έκδοση ομολόγου της Τράπεζας Κύπρου «υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας» ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολογιακών Δανείων. 

Η υπερκάλυψη ξεπέρασε τις δύο φορές, ενώ, η μείωση του επιτοκίου στο 2.5%, είναι απότοκο και του πολύ υψηλού ενδιαφέροντος των επενδυτών. Το Ομόλογο λήγει το 2027, με την Τράπεζα να διατηρεί το δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης το 2026. Ενδιαφέρον είχαν επιδείξει 65 θεσμικοί επενδυτές, με την τελική τιμολόγηση να είναι κατά 25 μονάδες βάσης χαμηλότερη από την αρχική ένδειξη τιμολόγησης. 

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκο Νικολάου «η όποια ψήφος εμπιστοσύνης προς την Τράπεζα, είναι και ψήφος για την κυπριακή οικονομία εν γένει. Η διαχείριση της κρίσης, αλλά και η αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου όλων των μεγεθών δέχονται επίσης τα εύσημα από τις αγορές μέσα από την στάση που τήρησαν σήμερα απέναντί μας». 

Η συναλλαγή αποτελεί την πρώτη έκδοση του Συγκροτήματος όσον αφορά ομόλογα υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας επιλέξιμα για την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων. Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Συγκροτήματος. Με το ενδιαφέρον να εκπέμπει σιγουριά για την προοπτική που έχει πλέον διαμορφωθεί στην Τράπεζα Κύπρου.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.