Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του 2021 για την Ελληνική Τράπεζα [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη μετά τη φορολογία ύψους 12,9 εκατομμυρίων

Καταγράφοντας για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορία, παρά την πανδημία του Covid-19, η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα κέρδη μετά τη φορολογία ύψους 12,9 εκατομμυρίων, για το πρώτο τρίμηνο του 2021. 

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο 22,54%, ενώ στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, η τράπεζα παρουσίασε ανεπαίσθητη αύξηση, 1%, καταδεικνύοντας την περιορισμένη επίπτωση από την πανδημία στον ισολογισμό της. 

Σύμφωνα με τον Μεταβατικό Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας, Φοίβο Στασόπουλο « παρά την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, τα οικονομικά αποτελέσματα για την 1η τριμηνία του 2021 επιβεβαιώνουν την ισχυρή θέση της Ελληνικής Τράπεζας και την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου». 

Για την πορεία και ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας από την πανδημία του κορωνοϊού, ο επικεφαλής οικονομολόγος Ανδρέας Ασσιώτης, εμφανίστηκε αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2021 θα κυμανθεί στο 4%. 

Εξάλλου τα μηνύματα από τον τερματισμό του μορατόριουμ της καταβολής δόσεων δανείων, είναι πολύ ενθαρρυντικά: Αφενός γιατί το επίπεδο αποπληρωμών ανέρχεται στο 95%, αφετέρου, το 25% των δανείων, ύψους 550 εκατ. έχει προχωρήσει σε προπληρωμές δόσεων. 

Με τον κ. Στασόπουλο να σημειώνει πως «με τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και την εφαρμογή ενός ισχυρού δημοσιονομικού πακέτου στήριξης και ρευστότητας, συγκεκριμένοι τομείς έχουν ήδη παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης». 

Για την υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο μεταβατικός ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής Φοίβος Στασόπουλος είπε η τράπεζα βρίσκεται σε διάλογο με τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας, σε σχέση με τα κίνητρα που θα δοθούν, σημειώνοντας ότι θα διατεθούν, πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ιδιωτικά κεφάλαια, για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης. 

Εν τω μεταξύ, στις 23 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, θα επισημοποιηθεί η ανάληψη των καθηκόντων ως νέου Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, του γερμανικής καταγωγής Oliver Gatzke και του Αντώνη Ρούβα, ως νέου οικονομικού διευθυντή, ενώ θα εκλεγεί και νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.