Δεν δημοσιοποίησε τις επιστολές προς Χριστόφια ο Ν. Αναστασιάδη

 

Η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας από τις Βρυξέλλες , ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή του μνημονίου, ανέτρεψε και τους σχεδιασμούς του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος αντί να δώσει, όπως από χθες ανακοίνωσε, στη δημοσιότητα τις δύο επιστολές που απέστειλε στον πρόεδρο Χριστόφια, αποφάσισε, όπως εξήγησε, να δώσει νέα πίστωση χρόνου στο προεδρικό και τη κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επαναβεβαίωσε παράλληλα τη δέσμευση ότι θα διατηρήσει την στάση συνέπειας και εθνικής ευθύνης, όπως έπραξε μέχρι τώρα.

Ο Αντέννα είναι σε θέση να γνωρίζει το περιεχόμενο και των δύο επιστολών Αναστασιάδη καθώς ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τις ανέγνωσε και ακολούθως τις κατέθεσε στην χθεσινή συνεδρία του Συμβουλίου των Αρχηγών.

Στην πρώτη επιστολή, με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αφού εκφράζει την αγωνία του για την «ανακόλουθη πολιτική» της κυβέρνησης η οποία όπως επισημαίνει «έχει αφήσει την οικονομία του τόπου εκτεθειμένη σε ανυπολόγιστους κινδύνους», μέμφεται τον πρόεδρο Χριστόφια για την πολιτική ολιγωρίας και αδράνειας που ακολούθησε.

Ακολούθως αφού, προειδοποιεί για τον ορατό κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, και κατά συνέπεια της οικονομίας του τόπου, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο κος Αναστασιάδης θέτει τον πρόεδρο Χριστόφια ενώπιον των ευθυνών του.

Ακόμη και ποινικών, καθώς όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ως πρόεδρος γνωρίζει ή θα όφειλε να γνωρίζει τις συνέπειες.

Στο ίδιο ύφος κινείται και η δεύτερη επιστολή του προέδρου του ΔΗΣΥ, η οποία στάλθηκε στο προεδρικό χθες 21 Νοεμβρίου.

Αφού ζητά να ενημερωθεί γραπτώς, κατά πόσο έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, ο Νίκος Αναστασιάδης θέτει άλλα τέσσερα καίρια ερωτήματα, προς τον πρόεδρο Χριστόφια.

1ον .Κατά πόσο έχει ενημερωθεί από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα.
2ον . Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία.
3ον . Ποια είναι η πραγματική κατάσταση των δημόσιων οικονομικών
και 4ον Ποιες είναι οι αρχικές και οι τελικές θέσεις κυβέρνησης και τρόικα σε όλα τα διαπραγματευτικά ζητήματα.

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.