ΚΕΔΙΠΕΣ: 80 εκ. στα κρατικά ταμεία – Στα 400 εκ. το συνολικό ποσό αποπληρωμής [ΒΙΝΤΕΟ]

Άλλα ογδόντα εκατομμύρια ευρώ, από την ΚΕΔΙΠΕΣ, εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία, τον Απρίλιο.

Νέο ποσό σε μετρητά ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε στο Κράτος τον Απρίλιο του 2021, η ΚΕΔΙΠΕΣ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας στα 400 εκατομμύρια από την έναρξη των εργασιών της. 

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2020, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο Λάμπρο Παπαδόπουλο, η περαιτέρω αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας το 2021, είναι άμεσα συνυφασμένη με την ενδεχόμενη μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ σε εθνική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Και σημειώνει πως η ΚΕΔΙΠΕΣ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, επεξεργάζεται σχέδιο υποθήκη έναντι ενοικίου, στοχεύει στην παροχή της δυνατότητας διατήρησης στέγης σε άτομα με χαμηλή ικανότητα αποπληρωμής των δανείων τους. 

«Σημειώνουμε ότι η λειτουργία ενός σταθερού και αποτελεσματικού νομικού πλαισίου εκποιήσεων, που θα διέπει τη λειτουργία των φυσικών και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εκπλήρωση του επιχειρηματικού πλάνου ανακτήσεων, ειδικά για τις περιπτώσεις των στρατηγικών κακοπληρωτών. Σε περίπτωση αρνητικών (για την ΚΕΔΙΠΕΣ) αλλαγών στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εκποιήσεων, θα επηρεαστεί η αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας», ανέφερε ο Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΔΙΠΕΣ, Λάμπρος Παπαδόπουλος.  

Παράλληλα σημειώνεται η επίτευξη συμφωνίας με την Altamira με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020 που προνοεί μείωση της αμοιβής της κατά 24 τοις εκατό. 

Η Ελληνική Τράπεζα στο πλαίσιο της συμφωνίας απορρόφησης μέρους των εργασιών του συνεργατισμού, έχει υποβάλει απαιτήσεις για αποζημιώσεις ύψους 14 εκατομμυρίων το 2020, με τις συνολικές απαιτήσεις να φθάνουν τα 86,4 εκατομμύρια και με την ΚΕΔΙΠΕΣ να έχει καταβάλει 55,6 εκατομμύρια.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.