Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη παρά την πανδημία και το ρεκόρ νέου δανεισμού [ΒΙΝΤΕΟ]

Κέρδη πενήντα εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020, σημειώνοντας παράλληλα και ρεκόρ νέου δανεισμού.

Καθαρά κέρδη, μετά τη φορολογία, πενήντα εκατομμυρίων, 500 χιλιάδων ευρώ, ανακοίνωσε για το 2020 η Ελληνική Τράπεζα, καταγράφοντας, παρά την πανδημία, τρεις σερί κερδοφόρες χρονιές.

Παράλληλα, ο Όμιλος της Ελληνικής πέτυχε ιστορικό ρεκόρ νέων δανείων: παραχωρώντας πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ νέες χορηγήσεις, σε σύγκριση με 812 εκατομμύρια το 2019. Με τον μεταβατικό Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της τράπεζας Φοίβο Στασόπουλο να χαρακτηρίζει το 2020 ως ένα πραγματικό stress test για σχεδόν όλες τις εταιρείες σε όλους τους κλάδους στον κόσμο.

Ο ανώτατος μεταβατικός Εκτελεστικός Διευθυντής, Φοίβος Στασόπουλος, είπε ότι «σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά και σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις λόγω της πανδημίας COVID-19, η Ελληνική Τράπεζα επέδειξε παραδειγματική ανθεκτικότητα και δύναμη. Αυτή η χρονιά ήταν ένα πραγματικό stress test για σχεδόν όλες τις εταιρείες σε όλους τους κλάδους στον κόσμο».

Όπως αναφέρθηκε σε διαδικτυακή παρουσίαση των αποτελεσμάτων, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 22,3 τοις εκατό, που υπερβαίνει κατά πολύ τις ελάχιστες απαιτήσεις των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών, η ρευστότητα παραμένει ισχυρή και το πλεόνασμα αγγίζει τα πέντε δισεκατομμύρια 500 εκατομμύρια ευρώ. Με σταθερά ισχυρή και τη βάση καταθέσεων λιανικής τραπεζικής.

«Βασιζόμενοι στο σχέδιο επιχειρηματικής συνέχειας, επανεξετάζουμε συνεχώς τα δεδομένα και προσαρμόζουμε τις ενέργειές μας ανάλογα, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας», επισήμανε ο ανώτατος μεταβατικός Εκτελεστικός Διευθυντής.

Ο κύριος Στασόπουλος ανέφερε πως αναμένονται εξελίξεις εντός του 2021 για πώληση χαρτοφυλακίων Μή Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων, και χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την πορεία των δανείων που είχαν τεθεί σε μορατόριουμ δόσεων το 2020.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.