Ομήρου:Όρος για επανεκκίνηση της οικονομίας ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον

Σε χαιρετισμό του στο 8ο Ασφαλιστικό Συνέδριο 2012 που διοργανώνει το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου και αφού ανέφερε ότι η συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην κοινωνία αποτελεί ένα αναντίλεκτο γεγονός αφού προάγει την υγεία, τη σταθερότητα και τη συνοχή της οικογένειας και κατά συνέπεια την ευρύτερη κοινωνική συνοχή και ότι η ασφαλιστική βιομηχανία αποτελεί παράγοντα διασφάλισης της ψυχικής και της πνευματικής υγείας, της ποιότητας ζωής, καθώς επίσης και της γενικότερης προστασίας της περιουσίας των ασφαλιζομένων πολιτών, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως συμβολή του τομέα στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου είναι αδιαμφισβήτητη με δεδομένο ότι αποτελεί σημαντικό επενδυτικό παράγοντα και παράγοντα προώθησης της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας.
 
Ο Γιαννάκης Ομήρου σημείωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, στα πλαίσια του νομοθετικού της έργου και ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο, συμβάλλει στην προώθηση και στην εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας, είτε αυτή αποτελεί υποχρέωση με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο, είτε προκύπτει από την ανάγκη ρύθμισης ασφαλιστικών ζητημάτων, συμπληρώνοντας πως στο πλαίσιο αυτό, το νομοθετικό σώμα έχει εξετάσει σειρά νομοθετημάτων που αφορούν τον υπό συζήτηση τομέα, τόσο πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και μετά την ένταξη.
 
Ανέφερε ακόμη πως στο πλαίσιο της θέσπισης νομοθετικών ρυθμίσεων, η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτέλεσε παράλληλα και φόρουμ επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στον ασφαλιστικό τομέα, συμβάλλοντας σε αρκετές περιπτώσεις στην επίλυση διαφορών μέσα από τη διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπέδειξε στο σημείο αυτό ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε, μεταξύ άλλων, την επίδρασή της και στον τομέα των ασφαλιστικών εργασιών, αφού η ευρωπαϊκή πολιτική στον εν λόγω τομέα, επιτρέπει την άσκηση των ασφαλιστικών εργασιών και των συναφών δραστηριοτήτων σε όλη την επικράτεια της Ένωσης, γεγονός που προσδίδει μια νέα διάσταση στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας.
 
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι στο πλαίσιο του μεταβαλλόμενου ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει να επιδιώκει την έγκαιρη και διεξοδική εξέταση των ασφαλιστικών νομοθετημάτων, έτσι ώστε να διαδραματίσει και στη συνέχεια το ρόλο της στην ορθή εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τόσο αναφορικά με την άσκηση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, όσο και σε σχέση με την επαγγελματική εκπαίδευση και την αναγνώριση των συναφών επαγγελματικών τίτλων και πιστοποιητικών.
 
Διαβεβαίωσε παράλληλα τους ασφαλιστές ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι στη διάθεση των φορέων του ασφαλιστικού τομέα, έτσι ώστε να επιληφθεί, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, των οποιωνδήποτε ζητημάτων τεθούν ενώπιον της.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.