Πρόταση Υπουργού Οικονομικών για μετατροπή της ΚΕΔΙΠΕΣ σε «κακή» τράπεζα [ΒΙΝΤΕΟ]

Έτοιμη λύση στα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία μίας «κακής» τράπεζας αποτελεί η ΚΕΔΙΠΕΣ, όπως αποκαλύπτει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Τη μετατροπή της ΚΕΔΙΠΕΣ σε «κακή τράπεζα» με στόχο την απορρόφηση των κόκκινων δανείων από υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα, προγραμματίζει το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη του στο Φιλελεύθερο, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης πρόκειται για μία φιλόδοξη πρόταση η οποία θα συμβάλει παράλληλα και στην εξασφάλιση, μέσα από την υλοποίηση κρατικών σχεδίων, της πρώτης κατοικίας.

«Μια πολύ σημαντική πολιτική για την οποία είμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο και θα την καταθέσουμε τις επόμενες βδομάδες είναι η μετατροπή της ΚΕΔΙΠΕΣ σε εθνική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και την αγορά εκ μέρους της, μέρος του χαρτοφυλακίου των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων των Τραπεζών. Ιδιαίτερα αυτών που αφορούν δάνεια φυσικών προσώπων με εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας και της πρώτης επαγγελματικής στέγης», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Την πρόταση του Υπουργείου, η οποία για να ενεργοποιηθεί απαιτείται η έγκριση των ευρωπαϊκών Αρχών, χαιρέτησε άμεσα η Πινδάρου, δια του αναπληρωτή Προέδρου, Χάρη Γεωργιάδη.

«Η ΚΕΔΙΠΕΣ είναι μια στημένη, κρατική «κακή τράπεζα», που προέκυψε μέσα από τη συμφωνία για τον Συνεργατισμό, και έχει μέχρι σήμερα επιστρέψει στο κράτος ποσά και ακίνητα αξίας σχεδόν μισού δις. Σήμερα μπορεί πράγματι να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα, αφαιρώντας μη-εξυπηρετούμενα δάνεια από τις υπόλοιπες τράπεζες, με δικούς της πόρους και με επιλογές για στήριξη αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη», ανέφερε ο Αναπληρωτής του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργίαδης.

Άμεσα αντέδρασε και το Δημοκρατικό Κόμμα, υποδεικνύοντας χαρακτηριστικά πως ο Υπουργός Οικονομικών «διαφημίζει» σήμερα την πρόταση που κατέθεσε το ΔΗΚΟ από το 2013 και την οποία η κυβέρνηση και το κόμμα του, απέρριπταν με απαξιωτικό τρόπο.

«H κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δυστυχώς χάθηκαν και τα μισά περιουσιακά στοιχεία της κυπριακής οικονομίας στα funds», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ.

Η στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ αποδεικνύει την ανικανότητα της καταλήγει το ΔΗΚΟ.


Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.