Ξέσπασε εμφύλιος στην ΑΗΚ

 

Κορυφώνεται ο εμφύλιος στην Αρχή Ηλεκτρισμού. Το Διοικητικό συμβούλιο και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, με κοινή ανακοίνωση τους, απέρριψαν ως παράτυπη και εκβιαστική την ανακοίνωση της συντεχνίας του Επιστημονικού Προσωπικού της Αρχής, με την οποία η ΣΕΠΑΗΚ ζητούσε την άμεση παραίτηση τους.

Περνώντας δε στην αντεπίθεση, Διεύθυνση και Διοίκηση της Αρχής, έδωσαν στην δημοσιότητα εμπιστευτικό υπόμνημα που κατέθεσε η ΣΕΠΑΗΚ στις 16 Οκτωβρίου στο οποίο, υπό την απειλή λήψης επώδυνων, όπως αναφέρεται, μέτρων προτάσσονται αιτήματα όπως, η παραχώρηση άτοκων δανείων για αγορά αυτοκινήτου, η ρύθμιση των υπερωριών και η ανέλιξη των μελών της συντεχνίας.

Και όλα αυτά, όπως καταγγέλλουν στην προσπάθεια της εν λόγω Συντεχνίας να επηρεάσει τις αποφάσεις τους σε σχέση με την πλήρωση διευθυντικών θέσεων στον οργανισμό.
Ανακοίνωση απάντηση στις καταγγελίες της ΣΕΠΑΗΚ, ότι εκατομμύρια από τα ταμεία συντάξεων του προσωπικού επενδύονται στο εξωτερικό, εξέδωσε και το Ταμείο Συντάξεων της ΑΗΚ.

Αφού σημειώνει πως στις 19 Ιουλίου ο Πρόεδρος των Διαχειριστών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για την απόφαση των Διαχειριστών να επενδύσουν 40 εκ. σε μετοχές εξωτερικού, εξασφαλίζοντας όπως αναφέρει, τα θετικά σχόλια του προέδρου της ΣΕΠΑΗΚ Σώτου Σάββα, εκφράζει έκπληξη για την αλλαγή στάση της συντεχνίας.

Προφανώς, καταλήγει στην ανακοίνωση της η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων ΑΗΚ , τα κίνητρα της ηγεσίας της ΣΕΠΑΗΚ δεν πρέπει να σχετίζονται με το Ταμείο Συντάξεων και τη διαχείριση του.

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.