Η ΚΕΔΙΠΕΣ πλήρωσε της Ελληνική – €55 εκ. 600 χιλ. στο πλαίσιο του Σχεδίου Προστασίας Δανείων [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία διαβούλευσης.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ και η μητρική της ΣΕΔΙΠΕΣ, όπως μετονομάστηκε η πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ανακοίνωσαν σήμερα, πως κατέβαλαν στην Ελληνική Τράπεζα, ποσό ύψους 55 εκατομμυρίων, 600 χιλιάδων ευρώ, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς μέρους εργασιών της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, για την Προστασία Δανείων, που δόθηκαν στην Ελληνική.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ποσό αποτελεί μέρος των δύο πρώτων απαιτήσεων της Ελληνικής, συνολικού ύψους 72 εκατομμυρίων 900 χιλιάδων, ενώ προστίθεται ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία διαβούλευση, για επιβεβαίωση του υπολειπόμενου ποσού των απαιτήσεων.

Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί από την Ελληνική Τράπεζα, πέντε απαιτήσεις συνολικού ύψους 84,4εκ. που αφορούν την περίοδο Σεπτεμβρίου 2018, Ιουνίου 2020, ενώ η σχετική συμφωνία είναι δωδεκαετούς διάρκειας. Ωστόσο, σημειώνεται, πως η απαίτηση της πρώτης περιόδου, ήταν και η πιο μεγάλη, ενώ σταδιακά το ύψος των απαιτήσεων θα μειώνεται σημαντικά. Από την άλλη, λόγω της πανδημίας, οι απαιτήσεις για το Α’ και Β τρίμηνο 2020 είναι αυξημένες και ανέρχονται στα 12,2 εκατομμύρια ευρω.

Στον αντίποδα, η Ελληνική Τράπεζα ως εγγυήτρια του σχεδίου συμφωνίας, έχει καταβάλει στην Κυπριακή Δημοκρατία, συνολικό ποσό που θα φθάνει τα 19,5 εκατομμύρια.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.