Μειωμένο τον Οκτώβριο το μόνιμο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας

Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση.

Η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2020 αυξήθηκε κατά 37 άτομα (0,1%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έφτασε τα 52.513 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση κατά 946 άτομα (-3,4%), από 27.912 σε 26.966 άτομα. Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση κατά 1.119 άτομα (7,0%) φθάνοντας τις 17.090 σε σχέση με 15.971 άτομα τον Οκτώβριο του 2019.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019 παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (1,8%), μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (-0,5%) και καμία αυξομείωση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας. Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρείς κατηγορίες, με το προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη (-3,9%). Αντιθέτως, στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση και στις τρείς κατηγορίες με το προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη (14,4%).

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020 παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (4,0%) και στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,2%) ενώ στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας παρατηρείται μείωση (-0,4%). Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρείς κατηγορίες, με αυτή του προσωπικού των Δυνάμεων Ασφαλείας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη (-0,5%). Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (13,0%) και της Δημόσιας Υπηρεσίας (1,2%) ενώ καταγράφεται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (-0,2%).

Σημειώνεται δε, πως στην απασχόληση της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται η Δημόσια Υπηρεσία, η Εκπαιδευτική Υπηρεσία, οι Δυνάμεις Ασφαλείας και οι Ωρομίσθιοι Κυβερνητικοί Εργάτες. Στη Δημόσια Υπηρεσία περιλαμβάνονται οι μόνιμοι και έκτακτοι υπάλληλοι των Υπουργείων, Τμημάτων και Υπηρεσιών. Στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία περιλαμβάνεται το μόνιμο και έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί στις σχολικές μονάδες καθώς και το προσωπικό του Κέντρου Παραγωγικότητας και του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου. Στις Δυνάμεις Ασφαλείας περιλαμβάνονται η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Εθνική Φρουρά. Στο Ωρομίσθιο Προσωπικό περιλαμβάνονται τακτικοί, έκτακτοι και εποχικοί υπάλληλοι.

Διευκρινίζεται πως στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων (Βουλευτές και Εκπρόσωποι Θρησκευτικών Ομάδων).


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.