Κάμερον: "Η Ελλάδα δέχεται πίεση από την λαθρομετανάστευση"

 

 


 

 

Ο βρετανός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι το θέμα αυτό ασκεί πίεση στην Ελλάδα, ενώ επεσήμανε πως πάγια πολιτική της Βρετανίας είναι να στηρίζει οργανισμούς με έργο την αντιμετώπιση στου θέματος, όπως η   Frontex. Παρόλα αυτά τόνισε ότι οι χώρες της βόρειας Ευρώπης δέχονται μεγαλύτερη πίεση από τους λαθρομετανάστες.

Η ακριβής ερώτηση και απάντηση έχει ως εξής:

Κιθ Βαζ: Συζητήθηκε καθόλου το θέμα των μεταναστών είτε στην σύνοδο,  είτε στο περιθώριο της συνόδου,  σχετικά με το μεγάλο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα; Όπως γνωρίζει ο πρωθυπουργός πέρυσι από την Τουρκία στην Ελλάδα πέρασαν 100.000 λαθρομετανάστες.  Φέτος 100.000 Σύριοι έχουν μετακινηθεί στην Τουρκία. Είστε διατεθειμένος κύριε πρωθυπουργέ να συνεφέρετε, να συμβάλλετε με επιπλέον ομάδες άμεσης επέμβασης στα σύνορα Ελλάδος - Τουρκίας  ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση;

Ντείβιντ Κάμερον: Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο,  έθεσε το ζήτημα αυτό το οποίο ξεκάθαρα ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα. Όπως γνωρίζετε η θέση της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους οργανισμούς που αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά, όπως είναι η Frontex. Αν υπάρξει πίεση για μεγαλύτερη συμμετοχή από την μεριά μας,  θα το εξετάσουμε. Παρόλα αυτά θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, είναι αυτές που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από αιτήσεις για άσυλο.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.