Τράπεζα Κύπρου: Εξυπηρετούμενα το 98% των νέων χορηγήσεων [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε πολύ καλή πορεία η προσπάθεια μείωσης των ΜΕΔ.

Αύξηση στις νέες χορηγήσεις, ιδιαίτερα προς επιλεγμένες κατηγορίες πελατών, και ταυτόχρονη μείωση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κατέγραψε η Τράπεζα Κύπρου ως τον Αύγουστο του 2020, με βάση τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς.

Ο Οργανισμός ακολουθεί τη λογική της ταχύτερης μείωση των υφιστάμενων προβληματικών δανείων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση και διασπορά των νέων δανείων.

Η θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας καταδεικνύει πως η Τράπεζα μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα απορρόφησης των κραδασμών που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές προς το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ιδιαίτερα καθώς το τέλος του μορατόριουμ αναστολής δόσεων, τον Δεκέμβριο, εκτιμάται ότι μπορεί να μεταφραστεί σε αύξηση των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο του ποσού των νέων δανείων μέχρι τον όγδοο μήνα του 2020 αγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία προστίθενται 65 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν στεγαστικά υπό ολοκλήρωση.

Αύξηση κατά 35% κατέγραψε, εξάλλου, η Τράπεζα Κύπρου στο σύνολο των δανείων που αφορούν νοικοκυριά, ενώ αύξηση 12,6% υπήρξε στα δάνεια που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα ίδια στοιχεία καταδεικνύουν σημαντικό άλμα στην ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας Κύπρου από το 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2020, σε σχέση με την προσπάθεια απομείωσης των κόκκινων δανείων.

Η Τράπεζα Κύπρου πέτυχε να κλείσει το 83% των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για ένα ποσό που αγγίζει τα 12,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το αρχικό ποσό των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το 70% της μείωσης οφείλεται στις ούτω καλούμενες οργανικές λύσεις, με το υπόλοιπο 30% να είναι απότοκο πώλησης κόκκινων δανείων.


Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.