Επιτροπή Θεσμών: Ανοίγει ξανά το θέμα των χρεώσεων από τράπεζες [ΒΙΝΤΕΟ]

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητά ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα της έκδοσης διατάγματος που θα θέτει πλαφόν στις χρεώσεις.

Ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει, σε σχέση με τις χρεώσεις των τραπεζών, θα ζητήσει με επιστολή της που θα αποστείλει αύριο η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Επαναφέροντας το θέμα, η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι στην τελευταία συζήτηση που έγινε στις 4 Μαρτίου είχε αποφασιστεί ότι ο Υπουργός θα εξέδιδε διάταγμα που θα έθετε πλαφόν στις χρεώσεις.

Στις 11 Μαρτίου είχε προγραμματιστεί ενημέρωση της Επιτροπής για τις λεπτομέρειες του διατάγματος, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού ανέβαλε το θέμα.

«Κατανοούμε ότι η πανδημία έχει καθυστερήσει όλο αυτό το θέμα και επανερχόμαστε σήμερα με επιστολή μας προς τον Υπουργό Οικονομικών, υπενθυμίζοντας για την υπόσχεση και δέσμευση για την έκδοση των συγκεκριμένων διαταγμάτων και ζητούμε ενημέρωση επί τούτου», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

Στην επιστολή η οποία δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα η Επιτροπή επισημαίνει ότι αναμένει να ακούσει από τον Υπουργό Οικονομικών εάν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί υπό το φως και των νέων δεδομένων που επέβαλε στην οικονομία η πανδημία.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.