Ανταλλαγή «πυρών» ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ για οικονομία [ΒΙΝΤΕΟ]

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ οφείλει ν’ αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης της Κυπριακής οικονομίας και να πάψει να περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της κρίσης», τονίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ... «Τελικά, φαίνεται ότι το έλλειμα στη σοβαρότητα παίρνει διαστάσεις»,απαντά ο Χάρης Γεωργιάδης.

Με μια σύντομη ανακοίνωση ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και τέως Υπουργός Οικονομικών,  Χάρης Γεωργιάδης, απάντα στις κατηγορίες που επιρρίπτει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε σχέση με την οικονομία και τη κρίση της πανδημίας που ξέσπασε τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, ο κος Παπαδόπουλος τονίζει πως  «η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ οφείλει ν’ αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης της Κυπριακής οικονομίας και να πάψει να περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της κρίσης».

Σημειώνει δε, πως «δυστυχώς οι αριθμοί αποκαλύπτουν την θλιβερή πραγματικότητα» και εξηγεί πως: «από το πλεόνασμα των €600 εκ. του 2019, βρεθήκαμε με ένα έλλειμμα της τάξης των - €500 εκατομμυρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Αν συνεχίσει αυτή η πορεία, κινδυνεύουμε να βρεθούμε με μια ζημιά πέραν του €1 δις μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ο κος Παπαδόπουλος προσθέτει πως τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν προωθηθεί από την Κυβέρνηση είναι ανεπαρκή, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως «τα συμφέροντα, η αλαζονεία της εξουσίας και η μανία για αδιαφάνεια, έχουν αποστερήσει την οικονομία μας από ουσιαστική κρίσιμη στήριξη».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι σε λίγες μέρες θα λήξει το σχέδιο στήριξης των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρει πως «ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας να είναι πλέον ορατός. Θα ακολουθήσει μετά το τέλος του χρόνου, ο τερματισμός του σχεδίου για την αναστολή των δόσεων».

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα», συνεχίζει ο κος Παπαδόπουλος,  «προειδοποιούμε πως οι κυπριακές επιχειρήσεις και οι Κύπριοι εργαζόμενοι θα χρειαστούν άμεση, έγκαιρη και επαρκή στήριξη».

«Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ αφήνει τον χρόνο να κυλά εις βάρος της οικονομίας και ιδιαίτερα εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», συμπληρώνει ο κος Παπαδόπουλος.

Σηκώνει το «γάντι» ο Χ. Γεωργιάδης

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος ο αν. Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει μέσω γραπτής του ανακοίνωσης πως «από τη μια, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος καλεί την κυβέρνηση να ξοδέψει περισσότερα για τη στήριξη της οικονομίας».

«Την ίδια ώρα», σημειώνει ο κος Γεωργιάδης, «διαμαρτύρεται επειδή οι αυξημένες δαπάνες του κράτους έχουν δημιουργήσει έλλειμα».

«Τελικά, φαίνεται ότι το έλλειμα στη σοβαρότητα παίρνει διαστάσεις», αναφέρει καταληκτικά ο κος Γεωργιάδης.


Επιμέλεια: Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.