Έτοιμες να στηρίξουν την επανεκκίνηση της οικονομίας οι τράπεζες [ΒΙΝΤΕΟ]

Έτοιμες να τονώσουν την αγορά με φρέσκο χρήμα παρουσιάζονται Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα.

Την πλήρη ετοιμότητα τους για παραχώρηση ρευστότητας, μέσω δανείων στην αγορά, εξέφρασαν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των δυο μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του τόπου, Πανίκος Νικολάου της Τράπεζας Κύπρου και Ιωάννης Μάτσης της Ελληνικής Τράπεζας. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου ανέφερε ότι «υπάρχει ρευστότητα για νέα δάνεια, τα οποία έχουμε ήδη δώσει περίπου μισό δισεκατομμύριο δάνεια και άλλα επιπλέον εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχουμε στην διάθεση των πελατών μας για σκοπούς στήριξης της ρευστότητας, για το 2020 αλλά και για τα επόμενα χρόνια » 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης σημείωσε ότι «εμείς βοηθούμε με τον να συνεχίζουμε να παρέχουμε δάνεια, αλλά και με το να επισπεύσουμε τις διαδικασίες. Σαν τράπεζα αλλά γνωρίζω και μέσω του συνδέσμου τραπεζών ότι όλες οι τράπεζες προτίθενται να επισπεύσουν τις διαδικασίες έγκρισης δανείων.» 

Αισιόδοξες και οι προβλέψεις των δύο Τραπεζιτών της για ανάκαμψη της οικονομίας, με τον κ. Νικολάου ωστόσο να παρουσιάζεται πιο συντηρητικός. 

Κοινός παρονομαστής ωστόσο και για τα δυο τραπεζικά ιδρύματα στην παραχώρηση δανείων, είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, για ελαχιστοποίηση του κινδύνου. 

Ο κ. Μάτσης επισήμανε ότι «έχουμε την ρευστότητα, όλος ο τραπεζικός τομέας, έχουμε και τα κεφάλαια για να μπορέσουμε να στηρίξουμε εκείνους τους πελάτες που πιστεύουμε τι είναι βιώσιμοί» 

Την ίδια ώρα ο κ. Νικολάου είπε ότι «είναι οι βιώσιμες επιχειρήσεις είναι αυτοί που μεσοπρόθεσμα γιατί είναι πολύ σημαντικό να είναι μεσοπρόθεσμα ο ορίζοντας, να μπορούν να την αποπληρώσουν» 

Οι τοποθετήσεις των κυρίων Μάτση και Νικολάου, διευθύνων έγιναν στο πλαίσιο, της 9ης τηλεδιάσκεψης του Επιμελητηρίου Νέων Λευκωσίας με θέμα «Οι τράπεζες έτοιμες να στηρίξουν την επανεκκίνηση.» 


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.