Κορωνοϊός: Στην Ολομέλεια της Παρασκευής το πακέτο μέτρων για την οικονομία [ΒΙΝΤΕΟ]

Συνέρχεται στις 16.00 το απόγευμα της Παρασκευής, η Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα κληθεί να ψηφίσει επί του πακέτου νομοσχεδίων για την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. 

Η απόφαση λήφθηκε στη σημερινή Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων που συνήλθε υπό τον Πρόεδρο της Βουλής με τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η επικείμενη κατάθεση της δέσμης των νομοθετημάτων για αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία αναμένεται ότι θα κατατεθεί μετά την αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

 Οι αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων συμφώνησαν όπως πραγματοποιήσουν νέα τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς για επισκόπηση των νομοσχεδίων. Ενώ αποφάσισαν επίσης όπως συγκληθεί το πρωί της παρασκευής εκτάκτως η επιτροπή οικονομικών επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης. Σημειώνεται ότι στο πακέτο νομοσχεδίων που αφορά τα μέτρα για τις τράπεζες δόθηκε παράταση και δε θα εξεταστεί από την Ολομέλεια του σώματος.

 Αφενός εν αναμονή της απάντησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για το αν τα δάνεια των οποίων οι δόσεις θα ανασταλούν θα θεωρηθούν μη εξυπηρετούμενα και αφετέρου εν αναμονή των ανακοινώσεων των τραπεζών για τους σχεδιασμούς τους για τον τρόπο που θα διαθέσουν νέα δάνεια για τα οποία αναμένεται να εγκριθούν κρατικές εγγυήσεις ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.