Στο 3,2%, σε ετήσια βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο του 2019

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 3,2%, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Ελαφρά επιβράδυνση, στο 3,2%, από 3,5% το τρίτο τρίμηνο, παρουσίασε ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με την Προκαταρκτική Εκτίμηση (Flash Estimate) της Στατιστικής Υπηρεσίας, με την ανάπτυξη να δέχεται πιέσεις από τον τομέα των Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων.
 
Όσον αφορά στα προηγούμενα τρίμηνα του 2019, ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο α΄ τρίμηνο στο 3,2%, στο β΄ τρίμηνο στο 3,1% και στο γ΄ τρίμηνο στο 3,5%.
 
Εξάλλου, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 3,2%, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 0,8%.
 
Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο οφείλεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στους τομείς "Ξενοδοχεία και Εστιατόρια", "Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο", "Κατασκευές", "Μεταποίηση", "Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες", και "Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες".
 
Αντίθετα, αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε ο τομέας "Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες".


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.