Πάταξη της φοροδιαφυγής: Πολυνομοσχέδιο με 6 + 1 μέτρα συζητά η Βουλή [ΦΩΤΟΣ + ΒΙΝΤΕΟ]

Τη δυνατότητα εισόδου των φορολογικών αρχών σε υποστατικά, χωρίς εκ των προτέρων, ενημέρωση των φορολογουμένων, προβλέπει πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στην επιτροπή Οικονομικών της βουλής.

Έξι, συν μια, τροποποιήσεις και προσθήκες, στη νομοθεσία, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο το οποίο στοχεύει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγγάρης, τόνισε ότι με το πακέτο των μέτρων, θα απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα και ταυτόχρονα θα αυξηθούν και τα έσοδα του τμήματος.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει πως γίνεται:

-Υποχρεωτική η υποβολή, ηλεκτρονικά, της φορολογικής δήλωσης, κάθε προσώπου που έχει εισόδημα

-Δυνατότητα υποβολής αναθεωρημένης φορολογικής δήλωσης (σε καθορισμένα χρονικά πλαίσια)

-Δεν επιστρέφεται φόρος, αν δεν καταβληθεί ο οφειλόμενος ΦΠΑ.

-Δυνατότητα εισόδου σε υποστατικά, χωρίς οποιασδήποτε προ-ειδοποίηση σε όλους τους επαγγελματικούς φορείς (π.χ. σε γιατρούς) και όχι μόνο σε αυτούς με ΦΠΑ

-Υποχρεωτική η πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών.

-Καθίσταται ποινικό αδίκημα, η μη καταβολή του φόρου.

-Ξεκαθαρίζεται το ύψος των κυρώσεων σε όσους παρανομούν

Ο ΔΗΣΥ, δηλώνει ότι θα στηρίξει το πολυνομοσχέδιο, ενώ το ΑΚΕΛ θα αποφασίσει μετά από μελέτη των μέτρων.

«Στηρίζουμε αυτά τα μέτρα έτσι ώστε να γίνει πράξη αυτό που όλοι λέμε, διακηρυκτικά τουλάχιστον τόσον καιρό, δηλαδή ότι πρέπει η φοροδιαφυγή να παταχθεί ή τουλάχιστον να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό», αναφέρει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλάς.

«Ήδη υπάρχουν αρκετά εργαλεία... θα τα συζητήσουμε και θα τα αξιολογήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγγελος Βότσης, τόνισε ότι το νέο πακέτο μέτρων, θα δώσει ένα επιπλέον όπλο στον έφορο φορολογίας για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η συζήτηση ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, θα συνεχιστεί.

*Φωτογραφίες mattpress


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.