Υπογράφηκε η συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης ΕΤΥΚ- ASTROBANK για το 2019-2021

Μετά την ομόφωνη έγκριση της καταρχήν συμφωνίας από τη Γενική Συνέλευση των μελών της Οργάνωσης στην Astrobank, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, υπογράφηκε η Συμφωνία για Ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης ΕΤΥΚ – Astrobank για τα έτη 2019 - 2021.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, εκ μέρους της ΕΤΥΚ, ο Επίτιμος Πρόεδρος, συν. Λοΐζος Χατζηκωστής και εκ μέρους της Τράπεζας, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθύνων Σύμβουλος, κος Κωνσταντίνος Λοϊζίδης.

Οι πιο σημαντικές πρόνοιες της Συμφωνίας είναι οι ακόλουθες:

- Οι μισθολογικές κλίμακες και οι ετήσιες προσαυξήσεις παραμένουν αναλλοίωτες, παρά τις περί του αντιθέτου επιδιώξεις μερικών εργοδοτών του χώρου μας.

- Αύξηση του συμβατικού στεγαστικού δανείου από τις €130,000 στις €150,000.

- Όλοι οι συνάδελφοι δικαιούνται επιπρόσθετο στεγαστικό δάνειο €50,000 για σκοπούς ανακαίνισης, νοουμένου ότι έχουν περάσει 10 χρόνια από τη λήψη του αρχικού δανείου.

- Επεκτείνεται το όριο αφυπηρέτησης των καθαριστριών στο 65ο έτος.

- Επαναβεβαιώνεται η ισχύς όλων των υφιστάμενων συμφωνιών και η προσήλωση των δύο μερών στην τήρηση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Η θετική αυτή κατάληξη, διασφαλίζει για την επόμενη, κρίσιμη για το τραπεζικό μας χώρο διετία, τα ωφελήματα των συναδέλφων αλλά και την εργατική ειρήνη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ, «η συμφωνία με την Astrobank είναι η πρώτη που υπογράφεται στο χώρο μας και αυτό οφείλεται στον αλληλοσεβασμό και στο καλόπιστο πνεύμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών».

«Ελπίζουμε, ότι, και οι υπόλοιπες Τράπεζες / Εταιρείες του χώρου μας θα επιδείξουν την ίδια ωριμότητα και υπευθυνότητα, και σύντομα, χωρίς άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις, να καταλήξουμε σε συμφωνία», καταλήγει η ΕΤΥΚ.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.